Prima Pagina smartphone Acer Predator 6 – primul smartphone cu procesor care are 10 nuclee

Acer Predator 6 – primul smartphone cu procesor care are 10 nuclee

Acer Predator 6 procesor 10 nucleeAcer Predator 6 este primul smartphone cu procesor care are 10 nuclee, el fiind prezentat in cadrul IFA Berlin 2015 de catre compania Acer si iata ca intr-am intr-o noua era a telefoanelor mobile inteligente.

Acer Predator 6 a fost gandit special pentru gameri, el avand 4 GB RAM inclus si un procesor cu 10 nuclee al MediaTek, iar acum cateva luni v-am vorbit despre noul chip fabricat de catre chinezi pentru smartphone-urile Android, dar nu ma gandeam ca Acer va adopta asa ceva.

Cei de la Acer nu spun deocamdata cat va costa Predator 6 sau la ce pret va fi lansat pe piata cand va fi disponibil, insa de la procesorele octa-core iata ca trecem acum la cele cu 10 nuclee, Android-ul avand nevoie de tot mai multe si mai multe resurse.

Daca in momentul de fata iPhone 6 are un procesor cu doua nuclee si este suficient de performant pentru orice joc disponibil pentru terminale mobile, iPhone 6S va avea un procesor triple-core si sunt foarte curios sa vad care va fi diferenta in performante fata de acesta cu 10 nuclee.

Acer Predator 6 are un ecran de 6 inch si o camera de 21 de megapixeli, insa mai multe nu se stiu despre el deocamdata, insa cert este ca multi producatori vor adopta asemenea procesoare, mai ales ca Qualcomm are unul deasemenea pregatit pentru lansare.

 • EuGeorge

  Procesorul pe 10 nuclee nu este pus pt performanta pt ca el va lucra tot la intensitate quad-core maxim.
  Este pus pt a avea un consum al bateriei mult mai bun, pt taskuri simple se va lucra la o intensitate dual-core de unde va rezulta un consum optim al energiei bateriei.

 • Viorel Predatorul

  Interesant ar fi sa vedem daca si Android este optimizat pentru multi-core. Cred ca deocamdata software-ul pentru platformele mobile nu cere asa ceva. George are dreptate, procesoarele “2n core” nu lucreaza niciodata cu toate nucleele, ci separat, pentru optimizarea consumului energetic.
  Pentru ce software exista acum, cred ca orice procesor cu 2 nuclee isi face onorabil treaba.
  Si Apple ar putea sa distribuie sarcinile intre cele 3 nuclee, posibil: 1 nucleu de putere mica pentru sarcinile din background si 2 nuclee puternice pentru sarcinile consumatoare de resurse. Cata vreme tii telefonul in standby, lucreaza 1 nucleu, si astfel se reduce consumul de curent.

 • Pingback: Vivo X6 - primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee | iDevice.ro()