Vivo X6 – primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee

vivo x6Vivo X6 este o noua clona iPhone 6S care urmeaza sa fie lansata pe piata din China de catre compania Vivo, iar producatorii sai prezinta terminalul ca fiind mai rapid decat cel al companiei Apple.

Intr-un clip video publicat astazi veti vedea ca Vivo X6 este in anumite task-uri mai rapid decat iPhone 6S si asta este usor de observat avand in vedere ca Vivo a clona interfata iOS-ului din smartphone-ul Apple pentru propriul dispozitiv.

Vivo X6 are un chip MediaTek Helio X20 cu 10 nuclee, da ati citit bine, 4 GB RAM, camera de 21 megapixeli, baterie de 4000 MAh, dar in premiera are si 1 GB RAM aditional care va fi dedicat procesorului grafic pentru a face interfata mai usor de redat.

Bun, deci Vivo X6 este primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee, deca-core, si primul smartphone cu 1 GB RAM dedicat exclusiv placii grafice, deci vorbim despre o posibila rezolvare gasita de catre chinezi pentru problemele cu lag-ul din interfata Android.

Vivo X6 va fi desigur disponibil in versiuni argintii, aurii si roz-aurii, asta pentru ca o iPhone 6S trebuie clonat de la interfata si pana la culoare, design-ul terminalului fiind totusi diferit din foarte multe puncte de vedere, deci nu vorbim despre o clona 100%.

Chiar si asa, oare cat de bine ar functiona interfata unor terminale Samsung sau HTC daca ar avea procesoare grafice cu minim 1 GB RAM dedicat.

Desi Acer Predator 6 a fost prezentat cu ceva timp in urma ca primul smartphone cu procesor cu 10 nuclee, terminalul celor de la Vivo va fi lansat primul pe piata.