Romania in topul tarilor cu cele mai mari viteze 4G

Romania top tari viteza 4G internetRomania este plasata in topul tarilor cu cele mai mari viteze 4G de pe planeta, tara noastra intrecand o multitudine de tari mult mai dezvoltate, iar asta multumita operatorilor de telefonie mobila care au facut investitii serioase in retelele locale.

Mai exact, Romania ocupa locul 3 in topul tarilor cu cele mai mari viteze 4G pentru navigare pe internet, ea fiind intrecuta doar de catre Noua Zeelanda si Singapore, diferenta intre vitezele inregistrate fiind de 10% fata de Singapore si 20% fata de Noua Zeelanda.

Informatiile acestea sunt oferite de catre OpenSignal, o organizate care monitorizeaza retelele de telefonie mobila de pe glob, iar includerea Romaniei in topul tarilor cu cele mai mari viteze 4G a fost facuta in Q3 2015 deoarece in Q2 2015 tara noastra nu aparea absolut deloc in statisticile lor.

Conform celor de la OpenSignal, acoperirea 4G in Romania este de 58% pentru Orange si 55% pentru Vodafone, Telekom nefiind listat in randul operatorilor care ar avea o retea 4G in Romania si asta probabil din cauza acoperirii foarte scazute in tara noastra.

Romania top tari viteza 4G internet 1

In ceea ce priveste vitezele 4G in Romania, cei de la Vodafone sunt plasati pe o pozitie mult mai buna decat Orange, viteza medie 4G a Vodafone in tara noastra fiind de 36 Mbps, in timp ce viteza medie 4G a Orange in Romania este de 24 Mbps, diferenta fiind de 50% intre ele.

Orange s-a laudat ca are cel mai rapid internet mobil din Romania si v-am spus atunci ca afirmatiile lor au la baza un numar prea mic de teste, neconcludent pentru Romania, iar cei de la OpenSignal imi dau dreptate, asta desi gradul de satisfactie al clientilor 4G Orange este de 97%, iar in testele mele viteze reale 4G ale Orange sunt minim duble fata de cele prezentate aici.

In ciuda vitezelor 4G prezentate pentru Orange si Vodafone, Romania este totusi plasata in top 3 tari cu cele mai rapid conexiuni de internet 4G de pe planeta, iar acest lucru este imbucurator pentru o tara in care internetul este la fel de ieftin ca meniul zilnic al unui roman.

Pentru acest test a fost verificata o baza de 325.221 de utilizatori ai serviciilor 4G din intreaga lume.

6 COMENTARII

  1. Pentru subiectul acestui articol sunt una si aceeasi chestie, asa cum le si percepe toata lumea. Drept dovada sta si faptul ca Vodafone s-a laudat cu aceste rezultate facand referire la 4G si nu la LTE.