iPhone SE – cat este de rezistent la contactul cu apa ?

Anul trecut compania Apple a lansat iPhone 6S si iPhone 6S Plus care sunt rezistente la apa, mai exact terminalele pot functiona chiar si daca au fost acoperite complet cu apa timp de cateva minute, secretul fiind ca durata de timp sa nu fie lunga si adancimea sa nu fie foarte mare.

Oficial compania Apple nu promoveaza iPhone 6S si iPhone 6S Plus ca fiind rezistente la apa, insa carcasa este mult mai bine sigilata decat in trecut pentru a proteja mai bine componentele interne de contactul cu apa, iar iPhone SE beneficiaza de o tehnica de fabricare similara acum.

Conform celor de la iFixIt, care au dezasamblat iPhone SE, compania Apple a facut un terminal care este aproape la fel de rezistent la apa precum iPhone 6S si iPhone 6S Plus si acest lucru este imbucurator pentru toti cei care il vor achizitiona in urmatoarele luni.

iFixIt sustine ca Apple a aplicat spuma de silicon pe conectorii dintre placa logica si camera frontala, butoanele de volum sau camera principala, insa ecranul, bateria si conectorul Lightning nu beneficiaza de acelasi lucru, ele fiind expuse contactului cu apa.

Also of note: waterproof seals! There be foamy silicone seals surrounding some—but, mysteriously, not all—of the logic board connections. The front camera, volume controls, and rear camera connectors all get the fancy waterproofing treatment, while the LCD, digitizer, battery, and Lightning connector assembly all seemingly go without.

Este de asteptat ca iPhone 7 sa fie rezistent la apa cu confirmari oficiale din partea companiei Apple, insa vorbim despre asumarea unei raspunderi foarte importante din partea celor din Cupertino, asa ca ramane de vazut daca Apple ii va oferi o asemenea protectie.