De ce amana iOS 9 alarmele pentru 9 minute

iOS 9 amanare alarma 9 minuteDaca ati setat o alarma in iOS si ati apasat optiunea de amanare, atunci ati observat ca iOS 9 amana alarmele pentru fix si exact 9 minute fara a va fi oferita vreo alta optiune de personalizare a acestei perioade de timp.

Multa lume s-a intrebat de ce a ales Apple perioada de 9 minute pentru amanare a alarmelor setate de catre utilizatori in iOS 9, iar acum avem si o explicatie pentru decizia, aparent, neobisnuita a celor din Cupertino, ea avand legatura cu trecutul ceasurilor mecanice.

Mai exact, unii spun ca amanarea alarmelor pentru 9 minute ar fi de fapt un omagiu adus de catre compania Apple ceasurilor vechi, acestea avand in trecut doar optiunea de a amana o alarma pentru 9 minute, aceasta limitare fiind impusa de modul lor de constructie.

It is my belief that when the first hybrid electric clocks arrived THAT is when a seeming 9 minute standard was adopted. These old electric clocks physically flipped cards to indicate the time. Driven by an electric motor that used the cycles of an AC connection to remain accurate.

O explicatie foarte extinsa aveti in website-ul Quora, acolo un utilizator oferind o scurta istorie a ceasurilor mecanice si a primelor ceasuri electrice hibrid, acesta fiind, aparent, punctul in care standardul de 9 minute pentru amanare ar fi fost adoptat global.

Desigur ca Apple ar putea alege orice alta perioada pentru amanarea alarmelor in iOS, insa mai util ar fi sa ne ofere noua optiunea de alege sa stabilim singuri perioada pentru care sunt amanate alarmele in aplicatia Clock a iOS-ului.

 

4 COMENTARII