Prima Pagina 3D Touch 3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S

3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S

3 functii plac 3D Touch iPhone 6SAstazi va vorbesc despre 3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S, noul sistem fiind oferit de catre compania Apple ca una dintre principalele schimbari de care utilizatorii ar trebui sa se bucure din plin.

In articolul in care v-am spus daca merita cumparat iPhone 6S sau iPhone 6S Plus v-am spus ca 3D Touch este una dintre functiile care face diferenta in favoarea noilor determinale, daca sunteti una dintre persoanele carora le place sa testeze cele mai noi tehnologii pentru terminale mobile.

Fara a “intinde” prea mult discutia, sa vorbim despre cele 3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S.

3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S

Scurtaturile pentru aplicatii

3 functii plac 3D Touch iPhone 6S 1

Incep cu scurtaturile pentru aplicatii pe care 3D Touch ni le ofera pentru iPhone 6S si iPhone 6S Plus, acestea facand mult mai usoara accesarea diverselor meniuri interne sau functii pe care aplicatiile ni le ofera pentru utilizarea zilnica si pe care ar trebui sa le cautam indelung in mod normal.

In imaginea de mai sus aveti exemplul aplicatiei Safari care permite deschiderea rapida a unui tab nou sau accesarea sectiunii de bookmark-uri, insa in aceeasi masura alte aplicatii ne permit sa accesam rapid functia de inregistrare a pozelor, sau cea de trimitere a unui email.

Deocamdata doar aplicatiile native ale iOS 9 si cateva aplicatii terte disponibile in App Store ofera functionalitate pentru 3D Touch, insa in urmatoarele saptamani numarul aplicatiilor compatibile cu acest sistem va creste substantial si tehnologia va deveni cu adevarat utila, ea avand un potential enorm.

Peek – “trage cu ochiul” inainte de a accesa

3 functii plac 3D Touch iPhone 6S Peek

Peek este unul dintre noile gesturi ale 3D Touch pe iPhone 6S si iPhone 6S Plus, el permitandu-ne sa vizualizam anumite informatii din interiorul aplicatiilor fara a accesa efectiv meniul sau sectiunea in care acestea sunt afisate si a parasi meniul pe care il folosim atunci.

Mai exact, putem vedea o parte a unui email printr-o apasare usoara fara a il accesa efectiv, putem accesa o pagina web fara a o deschide in totalitate(vizitarea ei fiind facuta totusi si in acest format), putem vedea poze pe Instagram sau Pinterest fara a accesa un profil sau pagina lor si multe altele.

Desi deocamdata Facebook nu contine suport pentru 3D Touch, cred ca in aceasta aplicatie sistemul va avea cel mai mare impact deoarece el ne va permite sa vizualizam postari sau poze fara a le deschide efectiv, insa ramane de vazut daca el va fi implementat.

Trecerea de la o aplicatie la alta

Inchei topul celor 3 functii care imi plac la 3D Touch pe iPhone 6S cu una prezentata saptamana trecuta, ea aducand in iOS 9, iPhone 6S si iPhone 6S Plus o functionalitate pe care tweak-ul Zephyr a oferit-o cu mult timp in urma si pe care alte tweak-uri o ofera intr-o maniera similara.

Dupa cum puteti vedea si in film, acum putem trece de la o aplicatie folosita acum la una folosita anterior printr-o simpla apasare usoara a lateralei ecranului si tragere a degetului din stanga spre dreapta, apasarea puternica in timpul efectuarii acestui gest activand task switcher-ul.

Acestea fiind spuse, care sunt functiile voastre preferate ale 3D Touch ?

 • V.P

  Pai nu puteau sa faca trecerea de la o aplicatie la alta fara 3D Touch , parca te chinui asa putin @zaone sa apesi tare pe ecran cu o singura mana .
  Surtaturile sunt marfa doar ca trebuie sa te obisnuiesti .

 • V.P

  Scurtaturile 😜

 • @V.P.: Clipul ala l-am facut saptamana trecuta, intre timp m-am obisnuit, am schimbat si sensitivitatea la 3D Touch, merge mai natural.

 • RaduD

  Oare functia 3D Touch ramane fuctionala si dupa aplicarea unei folii de sticla pe ecran?

 • @RaduD: Da, am vazut exemple in care functiona fara probleme.

 • @cosmin: In meniul de wallpaper-uri al iOS 9.

 • RaduD

  Ar fi grozav. In prezent folosesc asa ceva pe un 5S, dar preconizez sa incerc acelasi lucru si pe 6S.

 • Chelaru Codrut

  Inca are buguri nu merge mereu bine trecere la alte aplicatii daca esti in homescreen si ai doar o aplicatie deschisa

 • iTu

  functia in safari mi se pare super utila, in loc sa faci 3x touch pe display e destul o apasare mai lunga, fain. mai interesant o sa fie cand si alti dezvoltatori o sa implementeze in aplicatii 3D touch. @zaone se simte bine in utilizarea zilnica prezenta celor 2GB Ram pe 6S sau nu???

 • Capitanul Ahab

  ” exista pe Android de ani de zile”

 • Alex

  Salut! Am pus glass protector si merge fara fara probleme.

 • Pingback: 3D Touch ajunge in smartphone-urile Android | iDevice.ro()

 • Mihai Coconete

  Pe iphone 6???

 • cenzurat

  Pe 6s am aplicat eu si merge fara probleme

 • David

  mai functionează 3D touch cu folie de sticlă?