Nervana – castile care iti stimuleaza creierul

Nervana sunt castile care te pot face fericit si te relaxeaza in timpul folosirii multumita unei tehnici de stimulare a nervului vag al creierului.

NervanaNervana este o pereche de casti prezentata la CES 2016 zilele trecute, iar conform producatorilor, ele sunt capabile sa stimuleze creierul folosind impulsuri electrice transmise subcutanat prin canalele interioare ale urechilor.

Compania din spatele Nervana sustine ca a descoperit o metoda prin care poate stimula nervul vag al creierului, castile sale transmitand curent electric spre el prin canalul urechilor, excitarea nervului generand crearea de dopamina, o substanta chimica menita sa genereze senzatia de fericire si relaxare.

Acest tip de stimulare nu este nici pe departe nou, insa in general sunt folosite implanturi chirurgicale pentru a obtine efectul, bolnavii de epilepsie fiind tratati in anumite situatii cu dispozitive medicale oarecum similare disponibile in diverse tari de pe planeta.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata castile celor de la Nervana, ele avand in interior o baterie de 9V care promite sa ofere 30 de ore de utilizare inainte de a necesita schimbare, castile putand fi folosite si fara muzica, insa ascultarea de melodii face procesul mult mai placut.

Conform producatorilor, castile combina beat-urile muzicii cu impulsurile electrice si ambele sunt trimise simultan catre nervul vag, un iPhone conectat la dispozitiv printr-un cablu de 3.5mm oferind libraria muzicala spre scanare inainte ca dispozitivul sa aleaga melodiile potrivite.

Castile Nervana trebuie purtate minim 15 minute pentru a le putea simti efectele si desi vorbim despre stimularea unui nerv al creierului cu electricitate, exista sansa ca un utilizator sa nu aiba o senzatie 100% placuta dupa folosirea sa, nici macar sa fie relaxat.

Perechea de casti Nervana urmeaza sa fie lansata in a doua parte a acestui an la pretul de 300 de dolari.