Apple Watch – regele smartwatch-urilor, wearable incepator

Apple Watch este fara discutie regele smartwatch-urilor in momentul de fata, ceasul inteligent al celor din Cupertino inregistrand vanzari de 11.6 milioane de unitati in anul 2015 conform celor de la IDC, aceasta fiind o estimare a agentiei deoarece Apple nu a publicat cifre de vanzari.

Apple Watch a fost lansat in aprilie 2015 de catre compania Apple si vanzarile inregistrate in primele 8 luni de disponibilitate sunt impresionante, compania americana vanzand mai mult de 1 milion de unitati in fiecare luna in care produsul a fost disponibil pe piata.

Desi Apple Watch este regele smartwatch-urilor, daca privim intreaga categorie a wearable-urilor, ei bine ceasul celor de la Apple nu a depasit Fitbit in vanzari, inca, in T4 2015 el fiind plasat pe pozitia a doua, in timp ce pe intregul an 2015 este plasat pe pozitia a treia.

Cei de la Xiaomi au vandut in 2015 cu 400.000 mai multe wearable-uri de catre compania Apple, asa ca daca Apple Watch ar fi fost lansat in ianuarie, ar fi fost plasat pe pozitia a doua dupa Fibit si nu la o diferenta de 50% in ceea ce priveste vanzarile generale.

Apple grew its Watch distribution, enjoyed holiday promotions, and drove the company’s overall ‘Other Products’ revenue during 4Q15. However, volumes for the quarter grew only slightly from the previous quarter and total revenues have yet to counterbalance the slowing growth and declines from the company’s other product categories. Expectations are higher for the next-generation Watch that can leverage the company’s platforms (HealthKit, ResearchKit, WatchKit, and watchOS 2) and connectivity capabilities.

In intregul an 2015 s-au vandut 78.1 milioane de wearable-uri, conform celor de la IDC, iar Apple Watch a reprezentat o septime din totalul vanzarilor, cei de la Samsung avand vanzari de aproape 4 ori mai mic decat Apple, ei fiind intrecuti chiar si de catre Garmin.

Apple Watch s-a dovedit a fi un real succes confirm agentiilor care monitorizeaza vanzarile de wearable-uri, insa compania Apple evita deocamdata sa anunte cifre exacte, insa ar avea cu ce se lauda in baza a ceea ce s-a estimat pana acum.

vanzari wearable 2015