Spotify isi asuma meritul pentru popularitatea serviciilor de streaming audio

Daniel Ek, CEO-ul serviciului de streaming audio Spotify, a explicat in cursul zilei de ieri ca a sa companie isi asuma meritul pentru cresterea in popularitate a serviciilor de streaming audio, lucru care nu este chiar atat de adevarat, daca ne uitam la ceea ce s-a intamplat anul trecut.

Desi nimeni nu poate contesta faptul ca Spotify merita cea mai mare parte a meritului pentru cresterea in popularitate a serviciilor de streaming audio, Apple Music a avut o contrbutie mai mare in cursul anului trecut, aducandu-si serviciile in terminalele a sute de milioane de utilizatori de iDevice-uri.

In jumatate de an Apple Music a generat jumatate din numarul de abonati ai Spotify si a convins peste 100 de milioane de oameni sa faca streaming audio din propriile terminale, serviciul de la Apple fiind principalul factor de crestere a popularitatii acestui timp de sisteme in cursul anului trecut.

Concurenta dintre Spotify si Apple Music este imensa si desi suedezii ar putea fi extrem de increzatori in viitor, tot ceea ce s-a vazut pana acum sugereaza faptul ca serviciul celor de la Apple va atinge un numar de abonati extrem de apropiat de cel al Spotify in maxim 2 ani.

Now, finally, after years and years of decline, music is growing again, streaming is behind the growth in music, and Spotify is behind the growth in streaming. So ultimately, we think the best measure of our contribution to the industry will be results – results that will give thousands and thousands of artists, songwriters, producers and so on the chance to do what they love, and their fans love, while being paid farily for doing it.