Cati abonati Apple Music are Apple ?

Apple a anuntat luna trecuta ca 10 milioane de persoane platesc abonamente pentru Apple Music, cifra fiind una impresionanta pentru un serviciu lansat de doar 6 luni de zile, insa usor de inteles avand in vedere masina de marketing care a stat in spatele sau.

Probabil peste 100 de milioane de oameni au incercat gratuit Apple Music, iar ieri Eddy Cue, vicepresedintele diviziei de servicii de internet din cadrul Apple, a anuntat ca 11 milioane de persoane platesc abonamente pentru Apple Music.

Cu 11 milioane de abonati ai Apple Music putem trage concluzia ca Apple castiga intre 60 si 70 de milioane de dolari lunar din acest serviciu, preturile abonamentelor variind intre 5 euro si 16 euro, in functie de beneficiile pe care le doreste utilizatorul.

Cu 1 miliard de iPhone, iPad si iPod Touch-uri active si Apple Music disponibil in peste 90% dintre tarile de pe glob, unii ar spune ca rata de adoptie a serviciului este foarte mica, insa vorbim totusi despre mai bine de jumatate din baza de clienti ai celui mai mare serviciu de streaming audio de pe planeta, Spotify.

Apple Music este serviciul de streaming audio cu cea mai mare rata de crestere din istorie si tocmai pentru ca este disponibil din start si nativ pentru atat de multi oameni, iar pana in iunie ar putea atinge 12 sau poate chiar 13 milioane de abonati in intreaga lume.

1 COMENTARIU