Un iPhone 6 a luat foc in timpul unei curse aeriene in SUA

Un iPhone 6 al unei fetite a luat foc in timpul unei curse aeriene dintre Washington si Hawaii, terminalul incepand sa scoata flacari in timp ce ea se uita la un film difuzat in sistemul multimedia al avionului, bateria fiind cel mai probabil vinovata de incident.

Desigur ca fetita s-a speriat foarte tare si a crezut ca avionul se va prabusi cu toti cei 162 de pasaceri care erau la bord, iar faptul ca a aruncat terminalul iPhone 6 sub scaunul altui pasager si flacarile au crescut imediat nu a fost de ajutor pentru a o linisti.

Focul a fost stins rapid de catre insotitorii de bord si toata lumea a fost linistita in legatura cu pericolul care exista cu privire la o posibila prabusire, dispozitivul fiind securizat mai apoi pentru ca toata lumea sa fie ferita de situatia in care el ar putea lua din nou foc.

Compania Apple si autoritatile americane au refuzat sa comenteze cazul, iar un fost pilot si expert in industria aviatica sustine ca asemenea incidente se intampla foarte rar si ca autoritatile nu ar trebui sa se gandeasca sa interzica folosirea de smartphone-uri in timpul curselor aeriene.

First of all, it would have to be an occurrence on a daily basis before that would ever be tolerated by the flying public. This is not the sort of situation where you have a hoverboard in the overhead, or stuffed in baggage, which is a big concern. The iPhones are almost universal on your person or right by you, so this is not something that’s not going to be discovered until it’s a problem.

Incidentul in sine a speriat cu siguranta foarte multe persoane desi existau sanse mici ca integritatea avionului sa fie afectata, insa el demonstreaza din nou cat de periculoase sunt smartphone-urile noastre din cauza bateriilor de proasta calitate pe care compania Apple le foloseste.

iPhone 6 foc avion - iDevice.ro