Primul Prototip e Ochi BIonic a fost Printat 3D

Primul prototip de ochi bionic a fost printat 3D pentru a ne da sperante ca in viitor vor exista gadget-urile pe care le vedem doar in filmele SF.

Ochi BIonic Printat 3D

Imprimantele 3D au schimbat foarte multe in ceea ce priveste producerea de obiecte din plastic, sau alte tipuri de materiale, iar acum vorbim despre o premiera interesanta. In clipul video de mai jos puteti vedea realizarea cercetatorilor universitatii din Minnesota, ei reusind sa foloseasca o imprimanta 3D pentru a printa componente pentru un prototip de ochi bionic.

Ceea ce vedeti la final este carcasa unui prototip de ochi bionic, impreuna cu circuitele car ar permite la un moment dat transferul de informatii catre nervul optic, si spre creier. In procesul de printare a fost folosit si argint, care sta la baza asigurarii transmiterii de informatii, totul fara ca el sa se scurga dincolo de limitele circuitelor gandite de catre cercetatori.

Primul Prototip e Ochi BIonic a fost Printat 3D

In filmele SF am vazut o varietate de cazuri in care erau folositi ochi bionici pentru a imbunatati vederea, sau pentru a le reda vederea celor care erau orbi. Acelasi lucru este urmarit si aici, crearea unor dispozitive electronice care sa le redea oamenilor vederea, sau in unele cazuri sa le-o imbunatateasca, insa totul este, deocamdata, foarte departe de realizare.

“We have a long way to go to routinely print active electronics reliably, but our 3D-printed semiconductors are now starting to show that they could potentially rival the efficiency of semiconducting devices fabricated in microfabrication facilities. Plus, we can easily print a semiconducting device on a curved surface, and they can’t.”

Premiera in sine este foarte importanta, deoarece le-ar putea da si altora ideea de a investi in proiecte similare, iar in final totul va fi benefic pentru oamenii din intreaga lume. Desigur ca primele produse de acest gen vor fi foarte scumpe, insa macar exista interes pentru a crea asa ceva, care va fi oricum extrem de util pentru multi care au nevoie disperata de ele.