Asa arata Tesla Gigafactory (Video)

Saptamana trecuta Tesla a uimit lumea intreaga prin prezentarea Tesla Model 3, care a inregistrat precomenzi record, noua masina electrica fiind vanduta la un pret pe care foarte multa lume si-l permite, aproape 300.000 de precomenzi fiind inregistrate pana astazi.

Masinile electrice Tesla functioneaza cu ajutorul unor baterii, iar compania americana a cosntruit o fabrica numita Gigafactory pentru a putea produce bateriile care ajung in viitoarele automobile, iar in clipul video de mai jos o puteti vedea.

Aceasta este prima fabrica Gigafactory construita de catre Tesla, ea fiind localizata in Sparks, Nevada, compania cheltuind cateva zeci de milioane de dolari pentru a o construi, insa in final ea o va ajuta sa castige miliarde peste miliarde de dolari din vanzarea de masini.

Avand in vedere ca Apple va intra pe piata automobilelor electrice in urmatorii 2 – 3 ani, ne putem uita la ceea ce are Tesla pentru a vedea ce va avea Apple sau ce vor avea partenerii care ii vor furniza componente pentru produsele lansate.

Compania Apple nu are in momentul de fata vreo fabrica in care sa asambleze masini sau sa produca baterii, insa daca se va hotara sa vanda automobile va fi nevoita sa isi fabrice o parte dintre componente singura pentru a reduce costurile de productie.