Prima Pagina WiFi Reteaua WiFi care a dus la amanarea unui zbor aerian

Reteaua WiFi care a dus la amanarea unui zbor aerian

Daca va place sa setati denumiri inedite pentru retelele WiFi, chiar si cele mobile, pe care le folositi pentru a partaja internet altor dispozitive, sau chiar prietenilor, atunci ar fi bine sa aveti grija ce fel de cuvinte folositi in denumirile acestora.

Astazi va vorbesc despre un caz din Australia, unde un zbor aerian a fost amanat din cauza faptului ca la bord se afla un pasager care avea o retea WiFi cu o denumire ciudata, clientul liniei aeriene alegand denumirea Mobile Detonation Device, Serviciu de Detonare Mobila, pentru ea.

Descoperind aceasta retea WiFi si denumirea sa, capitanul avionului a decis sa amane decolarea cu 2 ore pana cand persoana cu acea retea va fi descoperita, insa desigur ca acest lucru nu s-a intamplat, iar avionul a decolat cu intarziere, dar si cu mai putini pasageri decat avea initial, acestia refuzand sa isi asume riscul de a zbura cu o potentiala bomba.

Este usor de inteles de ce persoana care avea acea retea WiFi deschisa a decis sa nu isi dezvaluie identitatea, insa cazuri de acest gen ne arata foarte clar cat de paranoice pot deveni liniile aeriene cand vine vorba despre siguranta zborurilor sau a pasagerilor.

An inappropriately named wi-fi hotspot sparked a major security scare on a Qantas flight to Perth, resulting in up to 40 passengers refusing to fly. A female passenger is believed to have spotted the hotspot on her phone’s wi-fi menu — titled Mobile Detonation Device — shortly after she boarded QF481 in Melbourne on Saturday. He said there was a device on the plane that had a name on it that he found threatening and that we were not leaving until that device was brought to him.

 • Dan

  E un o vorbă înțeleaptă pe la noi: nu vorbi despre funie în casa spânzuratului. Mi se pare absolut idiotic să denumești hotspot-ul mobil “dispozitiv mobil pentru detonare”, cu atât mai mult cu cât te afli la bordul unui avion de pasageri. Asta-i ca și cum ai purta un tricou inscripționat cu “I hate niggas” într-o comunitate de negri

 • Bashtanovv

  Eo cred ca au gresit ei… Probabil era Donation= donatie nu detonation=detonare 😂😂

 • Nicos

  Un articol 5 notificari 😱😱😱

 • Spitfire

  Daca ii ducea putin capul puteau foarte simplu sa gaseasca sursa semnalului wifi, sunt o gramada de aplicatii care iti masoara puterea semnalului

 • atb19

  Mda frate , si ăla in loc sa pună avionul in mișcare , se conecta la mobile detonation sa intre pe net sa caute aplicații de verificare a semnalului ca sa i-l găsească pe mobile detonation… Dacă erau deștepți , ii controlau corporal… Au aautoritatea asta si la noi in țara , darămite in alt colț al lumii… Un lucru este cert… Niște idioți in frunte cu căpitanul… Nu mi se pare ceva suspect… Dacă denumea “ISIS” sau Abdulah Ptrutucea” mai ziceam…😜😜😜😜