Asa arata si functioneaza un adaptor Lightning precum cel pentru iPhone 7

Saptamana aceasta v-am spus ca iPhone 7 va avea un adaptor Lightning care va permite conectarea castilor EarPods cu port de 3.5mm la portul de incarcare al viitorului smartphone, asta deoarece el nu va avea un port audio de 3.5mm integrat, asa cum am aflat din atatea si atatea zvonuri.

Compania Apple va oferi acest adaptor Lightning in cutia cu care va fi livrat iPhone 7, punerea sa gratuita la dispozitia utilizatorilor eliminand necesitatea ca utilizatorul sa cumpere un asemenea accesoriu pentru a-si putea conecta castile la iPhone 7, aceasta fiind una dintre principalele probleme raportate de multa lume.

Desi deocamdata nu se stie cum arata adaptorul Lightning pentru iPhone 7, in clipul video de mai jos puteti vedea unui creat de catre compania japoneza Deff pentru cei care vor cumpara viitorul smartphone si vor folosi un accesoriu de acest gen pentru a asculta muzica prin casti.

Ceea ce vedem in clipul video de mai jos este o versiune rudimentara a unui adaptor Lightning care permite conectarea unor casti cu port de 3.5mm la un iPhone cu port Lightning, el avand inclusiv butoane pentru controlarea redarii muzicii, sau a sunetelor pe care le auzim in difuzoarele castilor.

Adaptorul pe care il va oferi Apple in iPhone 7 va fi diferit fata de ceea ce vedem in clipul video de mai sus, iar prin asta ma refer la faptul ca el va fi mult mai simplu si nu va avea butoane fizice, ci doar circuite care permit conectarea castilor normale la portul de incarcare al iPhone.

Apple va vinde acest adaptor inclusiv in magazinul sau online, sau chiar in magazinele fizice, iar pretul de vanzare ar putea fi mai mic decat cel de 70 de dolari peceput pentru adaptorul companiei Deff, iar pe masura ce alti producatori vor lansa accesorii de acest gen pe piata, pretul lor de vanzare va continua sa scada.

Oferirea unui adaptor gratuit in cutia iPhone 7 este o solutie de compromis a celor de la Apple, ei avand de ales intre a face o pereche noua de casti EarPods cu port Lighning si a oferi acest adaptor, a doua solutie fiind mai simpla si scutind utilizatorii de achizitionarea unor accesorii separate.

1 COMENTARIU