Sharp investeste miliarde de dolari pentru ecrane OLED ce vor ajunge in iPhone 7S

Sharp este unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru actualele iPhone, iPad si iPod Touch-uri vandute de catre compania Apple in lumea intreaga, compania japoneza fiind achizitionata de catre Foxconn anul acesta, asta desi ea are datorii de cateva miliarde de dolari din cauza proastei administrari.

Foxconn a dorit sa cumpere un producator de ecrane pentru terminale mobile in ideea de a obtine si mai multi bani de la compania Apple, pentru care deja asambleaza terminale iPhone, tablete iPad si iPod Touch-uri, iar investitia in Sharp va fi recuperata in doar cativa ani de catre taiwanezi.

Inainte ca acest lucru sa se intample, Foxconn va investi totusi alte cateva miliarde de dolari pentru a crea linii de productie de ecrane OLED pentru iPhone 7S, viitorul terminalelor iPhone stand in aceasta tehnologie pentru ecranele smartphone-urilor vandute de catre compania Apple.

In momentul de fata Sharp nu are vreo linie de productie de ecrane OLED pentru smartphone-uri sau tablete, asa ca investitia va fi una destul de mare pentru a putea crea aceste linii de productie, iar aproximativ un an va fi necesar pentru ca ele sa fie puse in functiune de catre japonezi.

Market watchers think OLED technology will be used for iPhones displays in 2017, although Gou did not say whether Apple Inc. will use Sharp’s new panels next year. OLED panels offer sharper color contrast than the low-temperature polycrystalline silicon currently used for iPhones. OLED panels can also be flexible, as demonstrated by Samsung Electronics’s S6 edge and S7 edge handsets, which have curved screens.

Dupa initierea productiei de ecrane OLED in cadrul fabricilor Sharp, produsele rezultate vor ajunge in principal la compania Apple si in subsidiar la alti producatori de smartphone-uri de pe planeta, Foxconn urmand a castiga sume serioase de bani daca va avea o productie mare de ecrane pentru smartphone-uri.

Zilele trecute v-am spus ca Samsung va investi aproape 7 miliarde de dolari pentru a fabrica ecrane OLED care ar trebui sa ajunga in iPhone 7S, investitia fiind una mare desi coreenii au in momentul de fata multe linii de productie pentru asemenea componente, ei folosindu-le chiar si in propriile produse.

In 2017 Apple va fi principala tinta a producatorilor de ecrane OLED pentru smartphone-uri, iar asta deoarece zvonurile existente in acest moment indica faptul ca iPhone 7S va avea un asemenea ecran incorporat,