Jony Ive vorbeste despre masini si design

Jony Ive, Chief Design Officer al companiei Apple, este prezentat vorbind despre masini de epoca si design-ul acestora, interviul din clipul video de mai jos fiind luat in cursul anului 2013 in cadrul Goodwood Festival of Speed, organizat anual la 60 de mile de Londra, pe o proprietate privata.

Jony Ive si Marc Newson sunt oamenii care decid calea pe care o ia design-ul produselor Apple in momentul de fata, iar anual ei sunt prezenti la Goodwood Festival of Speed pentru a vedea masinile de epoca prezente acolo, acest festival fiind organizat in fiecare an, la jumatatea lunii iulie.

Vorbind despre masinile de epoca, Jony Ive sustine ca acestea au un design romantic, el laudand fara rezerve Ferrari 250, ale carei proportii le considera a fi extraordinare si ale carei detalii interioare i se par extrem de bine realizate, aceasta fiind una dintre cele mai cautate masini de catre colectionari.

Vorbind ca designer, Jony Ive spune ca intotdeauna te uiti la diverse obiecte din lumea reala din care sa te inspiri atunci cand faci un produs nou, dar ca un design grozav, este un “design grozav”, iar el nu se sfieste sa laude designerii care creeaza produse extraordinare, care pe el il impresioneaza.

Some of the older cars are so fantastically romantic. There’s a gorgeous Ferrari 250, I thought the proportions were extraordinary, the detailing was really gorgeous. I think as a designer, you look at everything, it’s about the way you see at the world. They’re physical objects, they’re manufactured, they’re made. Obviously trying to solve different problems, but great design is great design.

2 COMENTARII