Psihologii atrag atentia asupra efectelor negative ale dependentei de Pokemon GO

Specialistii atrag atentia asupra efectelor negative in ceea ce priveste jocul Pokemon Go pentru ca acesta genereaza un comportament autist.

Pokemon Go, a ajuns cel mai popular joc la ora actuala si in Romania, iar pokemania a pus stapanire pe toti amantorii de jocuri video, de aceasta data scotandu-i afara din casa. Am ajuns sa intalnim la orice pas jucatori de Pokemon GO, parcurile sunt pline de ” prinzatori “, acest lucru fiind bun pentru persoanele care sufera de anxietate sociala si obisnuiesc sa se izoleze in casa. Jocul ii determina sa depaseasca frica de a iesi in public.

Totusi, psihologii spun ca jocul este atat de interesant incat jucatorii ajung chiar sa ignore realitatea din jurul lor, ceea ce duce la o instrainare fata de lumea din jur. Tinerii care petrec prea mult timp in lumea virtuala ajung sa nu mai stie cum sa comunice cu lumea reala si nu-si mai dezvolta abilitati de comunicare in societate, in grupuri. 

Dincolo de astea, distrage atentia tinerilor lucru ce pot duce la incidente si accidente. Astfel ca, o companie de cai ferate din Danemarca, ProRail, a depus plangere pentru ca jucatorii vaneaza pokemoni pe caile ferate, iar jucatorii din Bosnia au fost avertizati sa aiba grija sa nu se joace Pokemon Go in câmpurile minate ramase in urma razboiului din anii ’90.