Fortat de imprejurari, Tim Cook viziteaza China, promite investitii majore

Veniturile Apple din China au scazut cu o treime in T2 2016 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, dar si cu primul trimestru al anului 2016, iar aici vorbim despre miliarde de dolari care nu au mai intrat in conturile companiei in aceasta perioada, problema fiind una foarte mare pentru presedintele Tim Cook.

In aceasta idee, el se afla intr-un nou “tur de forta” in China zilele acestea, intalnindu-se deja cu vicepremierul tarii si cu alti membri ai partenerilor locali, promitand in fara celor din guvern faptul ca Apple va deschide un nou centru de cercetare si dezvoltare in tara pana la finalul acestui an, acesta fiind primul centru de acest gen dezvoltat de catre americani in regiune.

Deocamdata nu se stie unde anume in China va face Apple aceasta investitie, insa ne putem astepta la cateva zeci sau poate chiar 100 de milioane de dolari investiti de catre americani in China pentru a crea acest centru de cercetare si dezvoltare, planurile lor urmand a contribui la cresterea notrietatii companiei in tara.

Aceasta este a doua oara in acest an cand Tim Cook viziteaza China, el fiind prezent in luna mai in tara pentru a anunta alte investitii si a discuta cu guvernul despre intentiile sale de a forta Apple sa-i acorde acces la unele dintre serverele sale, insa vizita de acum are un cu totul alt scop.

Apple’s new research and development center will be built by the end of the year, Cook told Vice Premier Zhang Gaoli, one of China’s most senior officials, according to the official Chinese state broadcaster. The pledge comes after the head of China’s industry and technology regulator in May told Cook he hoped Apple could deepen its cooperation with the country in research and development and stressed information security.

China este o tara extrem de importanta pentru Apple, de acolo venind mai multi bani decat din SUA, in unele trimestre fiscale, asa ca atentia foarte mare pe care Tim Cook i-o acorda va creste simtitor in viitor.