WhatsApp si Facebook sunt monitorizate autoritatile europene

WhatsApp si Facebook sunt in atentia autoritatilor europene dupa anuntarea transferului de numere de telefon intre retele.

Decizia de saptamana trecuta a Facebook de a prelua numerele de telefon WhatsApp pare sa fi generat foarte multe controverse atat in SUA, cat si in Europa. Mai exact, autoritatile europene monitorizeaza cu foarte mare atentie modul in care compania americana intentioneaza sa preia aceste informatii din cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta.

Comisarul francez pentru protectia datelor utilizatorilor a declarat ieri ca monitorizeaza foarte atent situatia in care se afla WhatsApp si ca omologii sai europeni fac exact acelasi lucru. La mijloc sunt datele utilizatorilor, care nu mai beneficiaza de aceeasi protectie precum in trecut, iar asta pentru Facebook le va prelua numerele de telefon din WhatsApp.

Reprezentantul Frantei sustine ca fiecare utilizator ar trebui sa aiba posibilitatea de a controla modul in care datele sale sunt transmise de catre diverse servicii sau aplicatii. Cei de la Facebook permit desigur si acest lucru, astfel ca daca sunteti interesati puteti bloca transferul numerelor de telefon din WhatsApp in Facebook printr-o simpla selectarea a unei optiuni.

In aceasta idee, s-ar spune ca temerile autoritatilor europene sunt nefondate, insa vorbim despre o promisiune incalcata de catre Facebook si WhatsApp la 2 ani dupa achizitie. De la o simpla incalcare a unei promisiuni s-ar putea ajunge la si mai multe, iar asta incearca practic sa impiedice autoritatile europene in acest moment.

“Fiecare autoritate europeana va monitoriza cu foarte mare vigilenta schimbarile facute in politia de confidentialitate a WhatsApp. In mijlocul problemei sta controlul utilizatorilor cu privire la datele lor in momentul in care ele sunt prezente in servicii de acest gen.”

Practic, Facebook a reusit sa ajunga din nou in atentia autoritatilor europene desi probabil nu si-ar fi dorit sa aiba parte de o asemenea atentie din partea lor in momentul de fata. In ciuda acestui lucru, actiunile companiei motiveaza autoritatile sa investigheze tot ceea ce se intampla cu datele utilizatorilor din Europa.

whatsapp facebook europa