iPhone 6S este cel mai popular smartphone din lume

iPhone 6S este cel mai popular smartphone din lume, insa pana si iPhone 6 intrece in vanzari Samsung Galaxy S7 Edge, lansat in martie.

12

iPhone 6S este cel mai popular smartphone din lume, conform estimarilor de vanzari facute de catre celebra companie Strategy Analytics, terminalul avand performante mai bune chiar si decat concurenta. Cei de la Strategy Analytics estimeaza, cu doar o zi inainte ca iPhone 7 sa fie prezentat, ca in T2 2016, Apple a vandut 14.2 milioane de terminale iPhone 6S in lumea intreaga.

Aceasta cifra este cu 5.7 milioane de unitati mai mare decat cea inregistrata pentru iPhone 6, dar si cu 5.9 milioane mai mare decat cea inregistrata de catre Samsung Galaxy S7 Edge. Partea interesanta este ca iPhone 6 inca se vinde mai bine decat Samsung Galaxy S7 Edge, asta desi este pe piata de aproape 2 ani de zile.

Vanzarile iPhone 6S in T2 2016 au fost aproape injumatatite fata de cele ale iPhone 6 in aceeasi perioada, iar aceasta este o problema majora pentru compania Apple. Chiar si asa, cei din Cupertino au reusit sa isi pastreze suprematia in segmentul smartphone, la o distanta foarte confortabila fata de concurenta, adica de compania Samsung.

iPhone 6 se vinde mai bine decat Samsung Galaxy S7 Edge

Uitandu-ne la cotele globale de piata, iPhone 6S are o cota de piata de 4.2% in segmentul smartphone, iPhone 6 avand una de 2.5%, fata de 7.8% in aceeasi perioada a anului trecut. Samsung Galaxy S7 Edge are, in schimb, o cota de piata de doar 2.4%, aproape injumatatita fata de cea inregistrata de catre terminalul iPhone 6S al celor de la Apple.

iphone 6s popular

Foarte interesanta este ca doua terminale vechi de 1 si respectiv 2 ani de zile se vand mai bine decat Samsung Galaxy S7 Edge, vanzarile cumulate ale ambelor fiind de aproape 3 ori mai mari decat ale terminalului Samsung. Desi coreenii incearca din rasputeri sa ajunga Apple, din pacate mai au foarte multe de schimbat pana sa reuseasca acest lucru.

Informatiile acestea ne confirma din nou faptul ca desi compania Apple trece printr-o perioada proasta din punct de vedere al vanzarilor, terminalele sale inca sunt foarte populare. Concurenta inca nu poate sa domine Apple si e putin probabil sa o faca in curand, avand in vedere aceste cifre privind vanzarile globale.