iPhone 7 vs Galaxy S7 – testul rezistentei la apa

iPhone 7 este comparat cu Galaxy S7 intr-un nou test al rezistentei la apa, el stand scufundat 7 ore si jumatate sub apa intr-un test separat.

iPhone 7 este rezistent la apa cu certificarea IP67, compania Apple spunand ca el este de fapt rezistent la stropire, desi in realitate poate suporta mult mai mult decat atat. In baza certificarii sale, teoretic ar trebui sa poata functiona pana la 1 metru adancime timp de maxim 30 de minute, insa testele de mai jos ne arata ca rezistenta este mult mai buna.

Incepem intai cu testul de mai jos in care puteti vedea un iPhone 7 scufundat la un metru si jumatate sub apa timp de cateva zeci de minute si functioneaza fara probleme. El este acompaniat si de un Samsung Galaxy S7, care are o certificare mai buna si poate rezista fara probleme la aceasta adancime pentru o perioada de 30 de minute.

Practic, intre iPhone 7 si Samsung Galaxy S7 nu par sa existe diferente notabile in ceea ce priveste rezistenta la apa, sau cel putin asta ne da de inteles testul de mai jos, desi el nu este unul stiintific. Desi nimeni nu va poate recomanda sa folositi iPhone 7 in alte situatii decat cele recomandate de Apple, daca se vor intampla accidente, nu ar trebui sa aveti de suferit.

iPhone 7 este la fel de rezistent la apa precum Samsung Galaxy S7

Nici o baie in mare nu are un efect mai rau asupra iPhone 7, el rezistand fara probleme chiar si in timpul unei sesiuni de inot, compania Apple nerecomandand acest lucru. Desigur ca si ieri am vazut o dovada similara a faptului ca iPhone 7 poate sa fie folosit pentru surfing fara probleme, asa ca multa lume va profita de acest lucru.

Bun, acum trecem la testul de mai jos, care a fost facut ieri de catre cei de la iFixIt, un iPhone 7 stand intr-un acvariu timp de 7 ore si jumatate pana cand testerii s-au plictisit. Ei au vrut sa vada cat rezista iPhone 7 sub apa inainte de a se strica, insa n-au avut prea mult succes in a distruge terminalul prin scufundare in lichid, iar acest lucru este foarte bun.

Practic, daca iPhone 7 rezista 7 ore si jumatate sub apa, il puteti uita o noapte intreaga un orice fel de lichid doriti, conditia fiind ca el sa nu fie scufundat la mai mult de 1 metru adancime. Acestea fiind spuse, Apple si-a ajuns intr-un final din urma concurentii si ofera terminale iPhone 7 foarte bine protejate impotriva contactului cu apa.