Europa se opune WhatsApp si Facebook

Europa incearca sa se opuna intentiilor companiei Facebook de a prelua datele utilizatorilor din WhatsApp Messenger.

Tentativa companiei Facebook de a insela utilizatorii din lumea intreaga si de a le transfera datele din WhatsApp in propriile servere se loveste de opozitie dura din partea Europei. Zilele trecure Germania i-a interzis companiei Facebook sa preia date din WhatsApp in legatura cu germanii care folosesc aplicatia, aceasta fiind prima lovitura importanta pentru Facebook.

Acum Marea Britanie se pregateste sa ia aceeasi decizie, autoritatile investigand transparenta cu care cei de la Facebook ar intentiona sa faca aceasta procedura. Autoritatile din Marea Britanie au initiat o investigatie de anvergura pentru a analiza ceea ce doreste sa faca Facebook, iar in final ar putea lua exact aceeasi decizie precum cei din Germania.

Ministrul britanic pentru informatii sustine ca utilizatorii WhatsApp din Marea Britanie s-au plans din cauza intentiilor celor de la Facebook, iar autoritatile ii asculta. Utilizatorii britanici nu doresc ca Facebook sa le preia datele din WhatsApp, avand in vedere ca li s-a promis ca acest lucru nu se va intampla, iar autoritatile ar putea bloca totul in urmatoarele saptamani.

Europa se opune WhatsApp si Facebook

Separat de Germania si Marea Britanie, intentiile celor de la Facebook au atras inclusiv atentia comisarului european pentru concurenta Margrethe Vestager. Aceasta este cunoscuta ca acordand o importanta foarte mare protejarii datelor utilizatorilor, asa ca Facebook va avea foarte slabe sanse de a isi realiza planurile asa cum isi dorea.

There’s a lot of anger out there. And again it goes back to promises, commitment, fairness and transparency. We have launched an investigation into the data-sharing, remembering that in 2014 when Facebook bought WhatsApp there was a commitment made that between the two companies they would not share information.

Comisarul european sustine ca toate tarile din Uniunea Europeana trebuie sa colaboreze si trebuie o legislatie unica in materie de controlare a transferurilor mari de date de acest gen. Deocamdata nu exista o legislatie de acest gen, asa ca ea va trebui sa lucreze cu ceea ce are si exista sanse foarte mari ca Facebook sa nu primeasca acordul autoritatilor de a prelua date din WhatsApp.

Totul are la baza faptul ca in 2014 ni s-a promis ca datele nu vor fi preluate, insa acum Facebook s-a razgandit, iar toata lumea blameaza compania, asa ca planurile sale s-ar putea schimba.

europa opune facebook whatsapp

15 COMENTARII

  1. Dute @vali la stana !!!
    Azi un ou maine un bou
    Azi un deget maine toata mana
    Cunosti zicalele? Poate ai auzit de ele dar habar nu ai tu unde bat eu.