Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 – performantele ecranului comparate cu alte smartphone

iPhone 7 – performantele ecranului comparate cu alte smartphone

iPhone 7 Plus are un ecran inferior iPhone 7, insa ambele au performante mult mai bine decat ecranele folosite in smartphone-urile competitoare.

10

Ecranul iPhone 7 si iPhone 7 Plus este prezentat astazi intr-o comparatie extrem de interesanta cu cele ale altor smartphone-uri Android existente pe piata, sau chiar cu alte iPhone. In imaginile de mai jos puteti vedea o varietate de comparatii facute pentru diverse caracteristici ale ecranului, unele punand in evidenta anumite afirmatii ale Apple.

Incepem cu luminozitatea ecranului, iPhone 7 avand-o mai mare decat iPhone 7 Plus, diferenta fiind de 51 nits, deci intre ele nu exista egalitate din acest punct de vedere. Interesant este ca Mai toate iPhone-urile lansate in 2014, 2015 si 2016 au luminozitate mai mare decat iPhone 7 Plus, la valoarea standard, inclusiv Huawei P9.

iphone-7-ecran-review

Mai departe avem un test care ne arata cat de exact poate fi afisata culoarea negru de catre ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus, aici existand deasemenea diferente intre terminale. iPhone 7 are si aici un avantaj in fata fratelui sau mai mare, insa LG G5 obtine cele mai bune rezultate, el fiind urmat de catre LG G4 in teste.

iphone-7-ecran-review-1

Trecand la rata de contrast, vorbim despre o diferenta mare in favoarea iPhone 7 in comparatie cu iPhone 7 Plus, lucru care nu era de asteptat in mod normal. Aici LG G4 si LG G5 au deasemenea avantajul, diferente foarte mari existand in comparatie cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, ecranul mai mare avand performante mai slabe.

iphone-7-ecran-review-2

iPhone 7 Plus are un ecran inferior celui din iPhone 7

Trecand acum la luminozitatea maxima afisata de catre ecran, iPhone 7 atinge 706 nits, asa cum a promis compania Apple, insa iPhone 7 Plus atinge numai 618 nits, cu mult mai putin. Aici Apple a mintit cand a spus ca ambele terminale au ecranele la fel de luminoase pentru ca realitatea este complet diferita.

iphone-7-ecran-review-3

Acuratetea afisarii nuantelor de gri ne arata ca iPhone 7 Plus are in sfarsit un ecran mai bun decat cel al iPhone 7, aceasta fiind prima oara cand ecranul mai mare are rezultate mai bune. Diferenta dintre ele este infima si nu poate fi resimtita de catre utilizatori, asa ca aici nu prea conteaza diferenta dintre cele doua dispozitive.

iphone-7-ecran-review-4

Acelasi lucru este vizibil inclusiv in ceea ce priveste saturatia culorilor, aici iPhone 7 avant un avantaj in fata iPhone 7 Plus, dar el este nesemnificativ. Partea interesanta este ambele terminale au performante cu mult, mult mai bune decat cele ale smartphone-urilor competitoare, lucru la care multi se asteptau deja, Galaxy Note 7 fiind deasemenea intrecut.

iphone-7-ecran-review-5

In final ajungem la acuratetea afisarii culorilor, iPhone 7 Plus iesind invingator in acest test, iPhone 7 venind cu doar putin in spatele sau, fara ca diferenta sa conteze. Totusi, diferenta fata de vechile modele ale iPhone, sau chiar fata de Galaxy Note 7 este foarte mare, iar ea va fi usor de resimtit in utilizarea zilnica a terminalelor noastre.

iphone-7-ecran-review-7

Acestea fiind spuse, exista diferente mari intre ecranele iPhone 7 si iPhone 7 Plus in anumite privinte, insa din alte puncte de vedere ele sunt egale.