Galaxy Note 7 interzis in avioane si in Europa

Dupa ce ieri SUA a interzis Galaxy Note 7 in avioane sub orice forma si sub amenintarea cu arestarea sau aplicarea de amenzi, acum vine randul europenilor sa faca acelasi lucru. Air Berlin este prima companie aeriana care interzice terminalele in avioanele sale, chiar si daca sunt inchise de catre calator inainte de a se imbarca pentru un zbor.

Air Berlin este primul operator aerian din Europa care ia o asemenea decizie si ea nu se aplica doar la zborurile spre SUA, ci la zborurile continentale europene. Decizia este una normala, avand in vedere ca in SUA a fost luata una similara, iar in urma sa si alti operatori de telefonie mobila vor gandi cel mai probabil la fel pentru siguranta pasagerilor.

Cei de la Lufthansa, cea mai mare companie aeriana din Germania, au decis deocamdata sa interzica doar detinerea Galaxy Note 7 in zborurile spre SUA. Practic, toate companiile aeriene care zboara din Europa spre SUA sunt obligate sa impuna aceasta interdictie clientilor, asa cum este si normal, de altfel, avand in vedere schimbarea in legislatia americana.

Galaxy Note 7 a devenit un obiect periculos pentru vietile oamenilor chiar din momentul in care exploziile au inceput sa se inteteasca. Din pacate Samsung a reusit sa transforme un smartphone intr-un obiect interzis in avioanele din tari importante, lucru foarte greu de realizat in conditii normale pentru un asemenea produs.

“German carrier Air Berlin on Saturday said it had banned Samsung’s Galaxy Note 7 mobile phones from flights. The ban comes in response to numerous reports of the devices catching fire. A note on Air Berlin’s customer website said that carrying the mobile phones was not allowed on its flights with immediate effect.”

galaxy-note-7-interzis-air-berlin-europa