Bluetooth 5 a fost adoptat, iata noutatile majore

Bluetooth 5 a fost adoptat ieri, el oferind o raza de actiune de 4 ori mai mare si viteze duble fata de versiunea anterioara a standardului.

Bluetooth 5, viitoarea versiune a standardului in baza carora vor functiona foarte multe terminale mobile, a fost adoptat in cursul zilei de ieri de catre organizatia Bluetooth Special Interest Group. Apple face parte din acest organism care creeaza standardele in baza carora functioneaza tehnologia Bluetooth, iar acum producatorii vor putea folosi Bluetooth 5 in propriile terminale.

In baza standardelor stabilite pentru Bluetooth 5, acesta ofera o raza de actiune de pana la 4 ori mai mare decat cea a Bluetooth 2, dar si viteze duble de transfer. Mai mult decat atat, Bluetooth 5 se interconecteaza si mai eficient cu alte tehnologii de comunicatii, avand deasemenea o capacitate de 8 ori mai mare pentru a transmite mesaje.

Incepand cu Bluetooth 5, cei de la SIG au decis sa renunte la aplicarea de numere pentru diversele versiuni ale standardului adoptat de catre ei. In aceasta idee, in viitor vom vorbi cel mai probabil doar despre Bluetooth simplu pentru a simplifica marketing-ul care este facut pentru produsele care vor oferi acest standard pentru utilizatorii obisnuiti.

Avand in vedere ca standardele Bluetooth 5 au fost adoptate deja de catre SIG, sansele ca aceasta tehnologie sa ajunga in iPhone 7S si iPhone 8 sunt foarte mari. Avand in vedere ca Apple ar putea lansa ambele versiuni anul viitor, exista sanse foarte mari ca ambele sa ofere o experienta Bluetooth mult mai buna cu ajutorul acestui nou standard.

“This means whole-home and building coverage, as well as new use cases for outdoor, industrial, and commercial applications will be a reality. With the launch of Bluetooth 5, we continue to evolve to meet the needs of IoT developers and consumers while staying true to what Bluetooth is at its core: the global wireless standard for simple, secure, connectivity.”

bluetooth-5-adoptat

4 COMENTARII

  1. Și wireless charging era gata de mult pe când Apple făcea 6S dar uite ca nu mereu se pune tot ce e nou pe iPhone-URI. Prin urmare, privind in istoria recenta, eu spun ca șansele ca aceasta tehnologie sa ajungă pe iPhone-urile următoare nu sunt chiar așa mari precum spui tu. Eu as spune, ca sa fiu optimist, 50:50.

  2. Superb…acuma cu W1 chip + BT5 chiar viitorul este wireless ! Ma intreb daca mac’urile care vin vor fi printre primele ce vor adopta BT5

  3. eu zic ca 90% sigur pt iphone aniversar…viziunea Apple este wireless, deci pe langa acele W1 chip au nevoie si de BT5 ! probabil si viitoarele mac vor avea

  4. Tot atâta vorbesc de samsung și încărcarea wireless …. aia nu este încărcarea wireless , este încărcare prin inducție … de aia au fost create din sticla … dacă vrei sa confunzi încărcarea wireless cu încărcarea prin inducție … atunci afla ca periuțele de Dinți electrice de la Philips au din 2013 încărcare wireless atunci .