HTC U Ultra – specificatii, pret lansare si imagini

HTC U Ultra a fost prezentat oficial astazi, iar specificatiile, pretul si lansarea au fost dezvaluite de catre HTC, imaginile cu noul smartphone fiind impreisonante

HTC U Ultra este cel mai nou flagship anuntat de catre compania HTC pentru clientii din intreaga lume, el fiind prezentat astazi si pus spre disponibilitate cu precomanda. In clipul video de mai jos puteti vedea specificatiile acestui nou smartphone Android, HTC U Ultra fiind promovat drept un smartphone perfect pentru o persoana dinamica, lucru destul de adevarat.

HTC U Ultra este primul smartphone HTC care are un ecran secundar implementat, insa contrar imaginatiei multora, el este integrat in panoul frontal, nu in carcasa. Mai exact, el este montat langa camera frontala a HTC U Ultra si afiseaza o serie de notificari, sau iconite de aplicatii si contacte, deci utilitatea sa este destul de limitata in acest punct.

HTC U Ultra – specificatiile tehnice

HTC U Ultra are un ecran cu diagonala de 5.7 inch si rezolutie 2560 x 1440 pixeli, o camera principala UltraPixel de 12 megapixeli, o camera frontala de 16 megapixeli, un chip Snapdragon 821 cu 4 GB RAM, procesor quad-core, spatiu de stocare de pana la 128 GB cu suport micro SD de pana la 2 TB si o baterie cu capacitate de 3000 mAh.

Vorbim despre specificatii nu chiar atat de impresionante pentru HTC U Ultra, majoritatea fiind similare cu cele ale altor smartphone-uri existente pe piata. Exceptie fac desigur cele doua camere ale HTC U Ultra, cea frontala de 16 megapixeli fiind mult mai mare decat cea a iPhone, iar cea UltraPixel de 12 megapixeli ofera o calitate mult mai buna pentru poze.

In ceea ce priveste ecranul secundar al HTC U Ultra, vorbim despre unul cu diagonala de 2 inch si rezolutie de 1040 x 160 pixeli, deci are calitate retina. acest ecran secundar al HTC U Ultra este gandit pentru a nu mai afisa pe ecran notificari si scurtaturi pentru aplicatii, mai ales cand utilizatorii se uita la filme, sau se joaca.

HTC U Ultra nu are port audio, dar are carcase colorate

htc-u-ultra

HTC U Ultra este disponibil in cateva versiuni colorate si are o carcasa ce pare a fi din plastic, un port USB-C fiind deasemenea oferit pentru incarcare si transfer de date. Cei de la HTC urmeaza in HTC U Ultra trend-ul lansat de catre alti producatori de smartphone-uri si renunta la micro-USB pentru USB-C, iar asta vom vedea tot mai des.

Foarte interesant pentru HTC U Ultra este faptul ca el nu are un port audio integrat, deci nu doar Apple a avut curajul de a face asta cu propriul produs. In aceasta idee, utilizatorii HTC U Ultra vor trebui sa foloseasca o pereche de casti Bluetooth, sau unele care pot fi conectate la portul USB-C, cele USonic cu cablu USB-C fiind oferite in pachet.

HTC U Ultra si inteligenta artificiala

2017 pare sa fie anul inteligentei artificiale, iar HTC U Ultra beneficiaza de un sistem menit sa ne faca viata mult mai usoara in folosirea sa zilnica. Mai exact, inteligenta artificiala din HTC U Ultra este capabila sa ne spuna cand vom ramane fara baterie, in baza analizarii calendarului, dar sa si opreasca alarmele in weekend, in caz ca uitam.

Pentru ca vorbim despre un sistem de inteligenta artificiala, cel din HTC U Ultra invata din tot ceea ce facem noi si va putea intreprinde unele actiuni singur. Pentru ca vorbim despre un prim sistem de inteligenta artificiala implementat in HTC U Ultra de catre HTC, nu trebuie sa avem asteptari enorme, dar probabil el va fi suficient de impresionant.

HTC U Ultra – pret si lansare

htc-u-ultra-4

HTC U Ultra 64 GB este vandut la pretul de 750 de dolari in SUA incepand de astazi, iar in Europa va fi cel mai probabil disponibil la un pret similar, dar in Europ. Deocamdata se pot inregistra doar precomenzi pentru HTC U Ultra, insa compania HTC urmeaza sa inceapa livrarile pana la sfarsitul acestei luni, cel putin in unele tari de pe glob.

Deci, ce parere aveti despre HTC U Ultra ?