HTC va CONCEDIA MULTI Angajati pentru Nu fi Inchisa

HTC si-a anuntat intentia de a concedia un numar mare e angajati in cursul acestei veri pentru a evita falimentul companiei in anul 2018, si a reveni pe profit.

HTC CONCEDIA MULTI Angajati Nu Inchisa 349988

HTC este una dintre cele mai mari companii taiwaneze in momentul de fata, insa din pacate a trecut foarte mult timp din momentul in care facea efectiv profit pentru investitorii sai. Pentru ca nu reuseste sa dezvolte iar produsele care atrageau atentia a zeci de milioane de oameni anual, HTC va concedia o parte din angajati.

HTC si-a anuntat intentia de a concedia nu mai putin de 1500 de angajati din divizia de productie din Taiwan, totul intr-o tentativa de a reduce substantial cheltuielile si a redeveni profitabila. HTC a anuntat ca aceste concedieri, care reprezinta 22% din totalul de angajati, vor readuce compania pe profit in anul 2018, dar asta nu garanteaza o evolutie pozitiva in viitor.

HTC va CONCEDIA MULTI Angajati pentru Nu fi Inchisa

HTC a vandut in ianuarie o divizie de ingineri, 2000 la numar, catre compania Google pentru 1.1 miliarde de dolari, insa suma nu a ajutat-o sa evite concedierea celor 1500 de oameni de acum. Problema pentru HTC sta acum in faptul ca divizia creativa a plecat la Google, iar in companie nu prea mai sunt multi oameni care sa inoveze.

HTC nu va avea vreodata succes fara produse inovatoare, asa ca indiferent cata lume ar fi concediata, compania nu poate reveni pe profit daca nu are si oamenii care sa o ajute sa faca asta. HTC inca mai produce smartphone-uri, are o casca pentru realitate virtuala, insa din pacate deocamdata e foarte departe de a isi reveni complet.