Prima Pagina 4G Prima retea 4G Gigabit a fost lansata in Australia

Prima retea 4G Gigabit a fost lansata in Australia

Prima retea 4G Gigabit a fost lansata in Australia, operatorul de telefonie mobila Telstra anuntand oferirea acestui serviciu pentru clientii din tara. Vorbim despre prima retea de telefonie mobila care permite navigarea pe prin internet mobil la viteze care ating 1000 Mbps, Telstra reusind sa ajunga in atentia lumii intregi multumita acestei lansari.

In momentul de fata un singur router numitย Netgear Nighthawk M1 este capabil sa suporte tehnologia oferita de catre aceasta retea de telefonie mobila, el avand un pret de 360 de dolari. Cei de la Ericsson au ajutat compania Telstra sa construiasca aceasta retea, ea fiind deocamdata unica in lume, insa asta doar pentru putin timp.

In ceea ce priveste primele smartphone-uri capabile sa functioneze in retea si sa atinga vitezele de pana la 1000 Mbps, ei bine cele cu chip Snapdragon 835 vor oferi asemenea beneficii. Practic in momentul de fata nu exista vreun smartphone care sa poata atinge aceste viteze de pana la 1000 Mbps in reteaua Telstra, insa luna viitoare vor fi anuntate cateva.

Cei de la Telstra sustin ca noua retea Gigabit 4G va sta la baza viitoarei retele 5G pe care operatorul o va lansa in cativa ani, ea urmand a oferi viteze de navigare si mai mari. In Romania cei de la Orange fac inca de anul trecut teste pentru lansarea unei retele similare cu viteze gigabit, insa ea ar urma sa devina activa in tara noastra pana in 2020.

4g-gigabit-telstra

 • superdry

  In Franta Orange si Bouygues testeaza 5G pentru lansarea din 2020 : 10Gbps . Deocamdata in doua orase din sudul Parisului .

 • Catalin Petrisor

  orange in Ro prin 2220.

 • eug27

  si cam ce ai face cu 1000 mps pe tel?hotspot la laptop ca sa ai viteza mare pe torente?๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ sau viteza mare la check in pe fb ca romanul trebuie sa anunte in lumea larga ca e la gratare,wc,la carciuma la cafea etc ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

 • vlad

  Daca romanasii nostri o sa aiba 1000 mb/s , si obsa fie cu limita de date , si or sa vrea sa downloadeze un film , cum e pretu pe mb = 0,25eurocenti , o sa le bagam in buzunar intr-o secunda 250 euro :)))