Si daca iPhone 8 nu va mai avea Touch ID ?

iPhone 8 ar putea avea un iris scanner in locul Touch ID si al cititorului de amprente, compania Apple putand face o schimbare radicala.

iPhone 8 urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an, dar daca Apple va decide sa renunte la Touch ID in favoarea unui nou sistem biometric de autentificare ? In ultima vreme au inceput sa tot apara zvonuri care sugereaza faptul ca iPhone 8 va avea un iris scanner integrat pentru a ne permite sa protejam datele din dispozitivele noastre cu altceva decat un cod de acces.

Integrarea unui iris scanner in iPhone 8 poate parea cel putin ciudata, asta pana cand ne gandim serios la faptul ca ecranul va acoperi aproape intregul panou frontal. Stim deja ca Apple va oferi in iPhone 8 un ecran ale carui dimensiuni acopera marginile panoului frontal, iar butonul Home va fi eliminat complet din dispozitiv in baza acestei schimbari pregatite de Apple.

Fara un buton Home, compania Apple va fi obligata sa implementeze cititorul de amprente pentru Touch ID sub ecranul iPhone 8, sau in carcasa terminalului. Avand in vedere ca iPhone 8 va avea o carcasa facuta dintr-o bucata intreaga de sticla, este greu de crezut ca un cititor de amprente va fi integrat in ea, decat daca nu cumva Apple il va introduce in logo, lucru putin probabil.

Si daca iPhone 8 nu va mai avea Touch ID ?

Exista optiunea ca iPhone 8 sa aiba un cititor de amprente integrat sub ecranul dispozitivului, insa tehnologia in sine nu este simpla si complica mult procesul de productie. In aceasta idee, se poate aduce in discutie posibilitatea ca Touch ID sa fie transformat in ceva care sa ne permita sa ne scanam irisul pentru a securiza terminalele iPhone 8.

Pentru Apple ar fi mai simplu sa renunte complet la cititorul de amprente in favoarea unui iris scanner si asta va simplifica productia iPhone 8. Un iris scanner ar fi si mult mai sigur decat un cititor de amprente din foarte multe puncte de vedere, dar ar ocupa si mai putin spatiu in carcasa iPhone 8, lasand loc pentru posibile alte componente.

Nu stiu cat de apreciata ar fi o schimbare de acest gen si nu stiu cata lume va aprecia un iris scanner in locul unui cititor de amprente iPhone 8, dar ea ar putea veni. Din punctul meu de vedere, inlocuirea cititorului de amprente al iPhone 8 cu un iris scanner ar putea fi o decizie gresita din partea companiei Apple, insa la un moment dat cititoarele de amprente vor disparea oricum.

iphone-8-touch-id-iris-scanner