Apple recomanda activarea autentificarii in 2 pasi pentru Apple ID

Incepand de astazi, toti cei care au instalat o versiune beta, sau public beta, a iOS 10.3, au inceput sa primeasca alerte care le recomanda sa activeze autentificarea in 2 pasi pentru Apple ID. Vorbim despre o masura de securitate pe care compania Apple o ofera clientilor care doresc sa se asigure de faptul ca al lor Apple ID nu poate fi furat, chiar daca parola le este cunoscuta de hackeri.

Initial vorbim despre o notificare afisata in LockScreen de catre iOS 10.3, compania Apple afisand mai apoi si o notificare in aplicatia Settings, Configurari. Acolo Apple ne redirectioneaza spre un meniu secundar in care ne este oferita optiunea de a activa autentificarea in 2 pasi pentru Apple ID direct din iDevice-urile noastre si nu printr-un website.

Accesand acel meniu, veti vedea 3 optiuni pentru a activa autentificarea in 2 pasi pentru Apple ID, pentru a afla mai multe informatii despre ea si pentru a anula actiunea. De aici incolo fiecare actioneaza exact dupa bunul plac, recomandarea mea fiind sa activati sistemul de autentificare in 2 pasi pentru a va proteja cat se poate de bine Apple ID-ul.

Activand acest sistem, veti forta autentificarea folosind un cod de SMS, sau un cod afisat pe un alt iDevice pe care sunteti autentificat cu acelasi Apple ID. Acest sistem va asigura de faptul ca nimeni nu va va putea fura Apple ID-ul fara a acea acces fizic la macar cartela voastra SIM, sau 2 produse Apple pe care sunteti autentificat cu acelasi Apple ID.

ios 10.3 autentificare 2 pasi apple id

ios 10.3 autentificare 2 pasi apple id 1

10 COMENTARII

  1. Afecteaza jalibreak-ul … .. cine vrea Jalibreak să stai departe de autentificare prin doi pași pentru că nu veți reușii să-l implementati daca avetzi chestia aia activata 😉 În plus e enervantă rău autentificarea respectiva …mai ales ptru cine are mai multe terminale iPhone

  2. faza enervanta este ca dacă folosesti același apple id pe mai multe device-uri, la fiecare autentificare se împinge acel pop-up către toate device-urile, nu doar pe cel principal