Acum poti folosi un Macintosh direct din browser

Daca esti curios sa afli cum aratau inceputurile Mac-urilor, ei bine incepand de astazi poti folosi online un emulator Macintosh care iti permite sa folosesti vechiul software al companiei Apple. Vorbim despre Internet Archive, care are disponibil in format web un emulator Macintosh ce in mod normal trebuia rulat pe un calculator, dar care acum poate fi accesat de catre oricine din orice browser.

Vorbim despre software folosint in Macintosh lansat in anul 1984, deci are o vechime de peste 33 de ani, iar asa va puteti face o idee in legatura cu ceea ce avem acum si cat de mare este diferenta fata de ceea ce a fost. Avand in vedere ca vorbim despre un emulator Macintosh, veti putea rula software disponibil in acea perioada, MacWrite sau MacPaint fiind disponibile in mod nativ.

Desigur ca exista si unele jocuri care erau disponibile pe Macintosh atunci, Lemmings si Frogger putand fi folosite din nou de catre cei nostalgici. Partea interesanta este ca inclusiv aplicatiile Microsoft Multiplan si Chart sunt disponibile, iar versiunea 1.02 a Microsoft Flight Simulator poate fi deasemenea incercata, insa desigur ca modul de control nu este la fel de simplu precum atunci.

In momentul de fata Macintosh-url mai exista doar prin casele de licitatii care vand obiecte de colectie, asa ca a folosi acest sistem de operare direct dintr-un browser, pe orice calculator, este o adevarata minune. Daca sunteti interesati, puteti accesa emulatorul web pentru Macintosh in aceasta pagina.

macintosh emulator web