iPhone 8 are prioritate la camerele Sony in fata terminalelor Android

iPhone 8 pare sa fie mai important pentru Sony decat terminalele Androi fabricate de catre diversi alti producatori, sau cel putin asta dau de inteles o serie de informatii aparute astazi. Surse asiatice sugereaza faptul ca Apple este una dintre cele patru companii care au prioritate la livrarea de componente fabricate de catre Sony, deci implicit iPhone 8 este in atentia japonezilor.

Huawei, Oppo si Vivo sunt deasemenea favorizati de catre cei de la Sony, insa dintre toti, Apple cumpara cele mai multe componente, nu doar pentru iPhone 8, ci si pentru alte idevice-uri. Surse confirma faptul ca Apple este cel mai mare client al diviziei Sony care produce senzorid e imagine pentru camerele smartphone-urilor, deci americanii au prioritate mai mare.

Sony are probleme cu productia de camere dupa ce o serie de dezastre naturale de anul trecut au afectat fabricile Sony care produc aceste componente. De partea cealalta se afla compani precum ASUS sau HTC, care sunt nevoite sa gaseasca alti furnizori de camere pentru smartphone-uri, altfel risca sa aiba productia serios afectata de catre cei de la Sony.

Solutii pentru ceilalti nu prea exista, deoarece Samsung produce camere in principal pentru propriile produse, iar cei de la Omnivision nu prea sunt specializati pe camere pentru smartphone-uri. In aceasta idee, vedem din nou ca Apple afecteaza productia de terminale Android, asa cum se intampla si cu ecranele, sau alte componente pentru terminale mobile.

“Sony has given priority to Apple, and China-based Huawei, Oppo and Vivo for CMOS image sensor (CIS) capacity, according to industry sources. Sony is shipping CIS to the top-3 China-based smartphone vendors for their high-end devices, while Apple remains its largest client, said the sources. Sony’s limited availability has prompted other smartphone companies, such as Asustek Computer and HTC, to source CIS from other suppliers including OmniVision and Samsung, the sources indicated.”

iPhone 8 camera Sony