Nokia 9 – intrece iPhone 8 si Galaxy S8 cu aceste specificatii

Nokia 9 apare astazi intr-un alt test de performante care-i confirma specificatiile si suprematia in fata iPhone 8 si Samsung Galaxy S8.

Nokia 9 a aparut saptamana trecuta intr-un test de performante facut cu Geekbench, si zilele trecute in altul, performantele sale fiind cu mult mai bune decat cele ale iPhone 8 si Samsung Galaxy S8. Aceasta performanta a Nokia 9 a luat extrem de multa lume prin surprindere, deoarece nimeni nu se astepta ca Nokia sa poata lansa un smartphone mai puternic decat iPhone 8 si Samsung Galaxy S8.

In ciuda acestui lucru, acel test se dovedeste a fi real, iar astazi aflam si cateva informatii cu privire la specificatiile tehnice pe care Nokia 9 se bazeaza in lupta cu iPhone 8 si Samsung Galaxy S8. Stiam deja ca Nokia 9 are un chip Qualcomm Snapdragon 835 cu procesor octa-core, exact ca Samsung Galaxy S8, el avand nucleele tactate la 1.90 GHz, sperantele fiind mari in comparatie cu iPhone 8.

Tot de saptamana trecuta stim ca Nokia 9 va avea 4 GB RAM, exact ca Samsung Galaxy S8, dar mai mult ca iPhone 8, insa modele cu 6 GB si 8 GB RAM ar fi deasemenea in dezvoltare. Cu atat de mult RAM inclus, Nokia 9 ar putea avea performante cu mult mai bune decat cele ale iPhone 8 si Samsung Galaxy S8, chiar mai mari decat cele din testul de performante initial.

Nokia 9 – intrece iPhone 8 si Galaxy S8 cu aceste specificatii

Mergand in continuare, astazi aflam pentru prima oara ca Nokia 9 va avea un ecran cu diagonala de 5.5 inch, totusi mai mic decat cele ale iPhone 8 si Samsung Galaxy S8. Stim deja ca Samsung Galaxy S8 are un ecran cu diagonala de 5.8 inch, iPhone 8 va avea unul identic, teoretic, insa Nokia 9 urmeaza sa aiba unul cu diagonala ceva mai mica, dar probabil cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli.

Nokia 9 nu se va lasa mai prejos decat iPhone 8 si Samsung Galaxy S8 in ceea ce priveste camera, el urmand a avea una duala cu senzori de 13 megapixeli. Camera frontala a Nokia 9 urmeaza sa aiba tot 13 megapixeli, mai mult decat cele integrate in Samsung Galaxy S8 si iPhone 8, iar asta va avea drept efect selfie-uri de calitate mult mai buna.

In final, Nokia 9 urmeaza sa fie lansat candva in cursul acestui an, este clar ca dupa Samsung Galaxy S8, dar probabil si dupa iPhone 8, care va aparea in toamna. Indiferent cand va aparea, Nokia 9 va fi un concurent serios pentru iPhone 8 si Samsung Galaxy S8, asa ca va exist acu siguranta interes foarte mare pentru cumpararea sa.

Nokia 9 performante