WhatsApp a fost Partial Blocata in Aceasta Tara

WhatsApp a fost partial blocata de catre autoritatile din China, acestia incercand sa forteze o blocare completa a functiilor aplicatiei in tara.

WhatsApp este cea mai mare aplicatie de mesagerie de pe planeta, iar conform unor informatii aparute astazi, ea are unele functii importante partial blocate intr-o tara importanta. Mai exact vorbim despre China, o tara in care guvernul decide orice se intampla la nivel local, iar WhatsApp are anumite functii blocate pentru ca ele le-ar oferi chinezilor anumite functii cu care comunistii nu prea sunt de acord.

WhatsApp are blocate acum unele functii in mod temporar, insa blocajul al putea fi precursorul unuia permanent, pentru ca asa actioneaza in mod normal guvernul chinez. De fiecare data cand un serviciu de internet a fost blocat partial, a urmat si o blocare totala a functionalitatii sale, iar in cazul WhatsApp ar putea fi vorba despre ceva similar, daca Facebook nu va interveni la timp pentru a putea rezolva situatia.

WhatsApp este cel de-al treilea serviciu al companiei Facebook care urmeaza sa fie interzis de catre autoritatile din China, dupa ce reteaua de socializare si Instagram au fost blocate complet. WhatsApp nu este mai populara decat o platforma locala de mesagerie numita WeChat, aceasta avand chiar intentia de a cumpara in 2014 platforma ce este acum detinuta de catre Facebook.

WhatsApp a fost partial blocata in aceasta tara

WhatsApp este in momentul de fata singurul serviciu major al celor de la Facebook care mai este activ in China, iar disparitia sa ar scoate complet compania din tara. Facebook a incercat din rasputeri sa ramana relevata in China, iar mentinerea WhatsApp in activitate acolo ii permitea sa ramana cu posibilitati de a readuce celelalte servicii, dar autoritatile chineze au o cu totul alta opinie.

WhatsApp are peste 1.2 miliarde de utilizatori in intreaga lume, iar China nu este una dintre tarile cu cei mai multi dintre ei, dar chiar si asa blocarea confirma problemele care exista in tara. WhatsApp este doar un prim pas pentru guvernul chinez, deoarece autoritatile vor sa blocheze inclusiv retelele VPN pana in 2018, ca parte a unui program menit sa mentina un control si mai mare asupra cetatenilor.

“WhatsApp, a messaging app used across the globe, was partly blocked by Chinese filters, leaving many unable to send videos and photos and some also unable to send text-based messages.”

WhatsApp a fost recent actualizata de catre compania dezvoltatoare cu o multitudine de functii noi, printre ele numarandu-se si una care permite trimiterea oricarui tip de fisiere intre smartphone-uri. WhatsApp este extrem de populara in lumea civilizata, iar chinezii nu sunt prea multumiti pentru ca nu pot monitoriza conversatiile sale, asa ca incearca sa forteze utilizatorii sa treaca la WeChat, care poate fi controlata mai usor.

whatsapp partial blocata china

5 COMENTARII

  1. Chiar orice tip de fișier nu poți trimite pe whats app. Cel puțin de pe iOS nu poți trimite vreun fișier audio (MP3, AAC etc.) o melodie de exemplu.

  2. Si eu si 2 prieteni de-ai mei o sa ne stergem aplicatia din telefon daca vedem ca autorul articolelor nu se debaraseaza de comportamentu’ de cancan si presa ieftina. Tin minte ca iDevice facea articole si tutoriale bune, scrise frumos, fara balbaiala pe langa subiect. Acum, cand scrie un articol face precum copiii la scoala cand trebuie sa faca o compunere si tre’ sa scoata numarul minim de cuvinte. Ok, am inteles, articolele de reclama, ca nu e ieftin sa tii un site si o aplicatie de mobil. Trebuie sa mancam cu totii. Dar restu’… . Sunt cititor iDevice de vreo 5-6 ani, si in ultimu’ an lucrurile au involuat. Parerea mea…si a prietenilor mei.