AKTA – Abonamente de Telefonie Mobila cu Preturi ca Digi Mobil

AKTA este noul operator de telefonie mobila din Romania, care are abonamente la fel de mici precum Digi Mobil, dar cu calitate Telekom.

AKTA este noul operator de telefonie mobila din Romania despre care v-am vorbit in cursul zilei de ieri, cand v-am spus ca DCS va intra pe aceasta piata incepand cu 15 august. AKTA este brand-ul sub care vor fi vandute serviciile de telefonie mobila ale companiei in Romania si astazi s-a aflat ca preturile ce urmeaza sa fie percepute vor fi extrem de apropiate de cele pe care Digi Mobil le percepe pentru serviciile proprii.

AKTA nu va fi un operator de telefonie mobila in adevaratul sens al cuvantului, ci va fi un operator de telefonie mobila virtual, MNVO, functionand prin reteaua Telekom. In aceasta idee, AKTA va revinde practic servicii bazate pe infrastructura celor de la Telekom, insa o va face la preturi care sunt extrem de apropiate de cele pe care Digi Mobil le percepe in momentul de fata pentru serviciile vandute in Romania.

AKTA va vinde abonamente de telefonie mobila la preturi care incep de la doar 2 euro pe luna, deci extrem de apropiat de ceea ce ofera Digi Mobil. Abonamentele AKTA pentru telefonie mobila vor include minute in retea, minute nationale, minute in roaming, sau internet mobil in Romania, dar totul va fi livrat prin reteaua celor de la Telekom, deci calitatea nu va fi chiar atat de buna precum spera multa lume.

AKTA – noul Operator de Telefonie cu Preturi ca Digi Mobil

akta abonamente telefonie mobila preturi digi mobil

AKTA vinde deja abonamente de internet fix, telefonie fixa si televiziune prin cablu, asa ca telefonia mobila completeaza oferta companiei romanesti. Dupa lansarea abonamentelor de telefonie mobila, AKTA va vinde inclusiv pachete “convergente” care includ toate cele 4 servicii intr-un singur pachet, astfel ca persoanele interesate se vor putea folosi de toate 4 serviciile si le vor plati intr-o singura factura.

AKTA va concura in mod clar cu cei de la Digi Mobil, avand in vedere preturile abonamentelor, insa reteaua celor de la Telekom nu-i va ajuta extrem de mult. Digi Mobil are macar o infrastructura proprie, spre deosebire de AKTA, insa se foloseste si de reteaua Vodafone unde nu are acoperire, in timp ce AKTA ramane fara acest beneficiu acolo unde Telekom are reteaua proasta si exista foarte multe zone.

AKTA este un operator de telefonie mobila care poate atrage clientii Orange, Telekom sau Vodafone spre serviciile proprii, insa fara infrastructura proprie va avea succes limitat. Deasemenea, problemele pe care reteaua Telekom le are vor genera batai mari de cap pentru cei de la AKTA si clienti, asa ca va fi interesant de vazut cum vor incerca ei sa rezolve aceasta problema in viitor.