iPhone 8 – Cheltuieli Mari in Ciuda Intarzierii

iPhone 8 genereaza cheltuieli mari pentru compania Apple in ciuda faptului ca va avea parte de o lansare intarziata din cauza problemelor de productie.

iPhone 8 genereaza cheltuieli mari pentru compania Apple, in ciuda faptului ca va fi lansat tarziu pe piata, iar partenerii sai profita din plin in acest moment, in ciuda situatiei. TSMC este unul dintre partenerii Apple care profita cel mai mult de pe urma lansarii noului model al iPhone, compania producand noul chip A11 pentru iPhone 8, iar incasarile sale in ultimele 30 de zile au crescut cu 28.4%.

iPhone 8 are noul chip A11 produs in exclusivitate de catre cei de la TSMC, iar compania a incasat 3.06 miliarde de dolari in ultimele 30 de zile, marea majoritate de la compania Apple. TSMC produce si chip-urile pentru iPhone 6S si iPhone 7, deci impreuna cu cele pentru iPhone 8, am vorbi de peste 50% din incasarile companiei care provin doar multumita productiei pe care o face pentru produsele celor de la Apple.

iPhone 8 reprezinta in momentul de fata majoritatea productiei de chip-uri pe care cei de la TSMC o fac, iar asta este perfect normal, avand in vedere importanta companiei Apple. TSMC a fost aleasa drept furnizor exclusiv pentru aceasta componenta deoarece Samsung nu a mai oferit satisfactie pentru Apple in productia de chip-uri pentru iPhone si iPad, asa ca este exclusa inclusiv pentru productia iPhone 8.

iPhone 8 – cheltuieli mari pentru Apple, in ciuda intarzierii

iPhone 8 este foarte popular, desi nu a fost lansat, iar desi partenerii Apple profita acum de noul telefon, din pacate analistii sunt tot mai convinsi ca el va fi lansat mult mai tarziu decat doream. iPhone 8 a avut confirmata lansarea mai tarzie de 22 septembrie de 3 surse diferite, iar acum analistii sunt de parere ca telefonul va fi pus in vanzare abia in cursul lunii octombrie, la minim 2 saptamani de lansare iPhone 7S.

iPhone 8 lansat in octombrie ar reprezenta o problema mare pentru Apple, deoarece incasarile sale pentru T3 2017 vor fi mult mai mici decat estima chiar compania. Analistii erau de parere ca lansarea iPhone 8 va revitaliza vanzarile iPhone care au tot scazut pe perioada verii, insa fara acest model de top, iPhone 7S nu va reusi sa compenseze scaderea, mai ales ca modelul nu va fi cautat de chiar atat de multa lume.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has announced August consolidated revenues increased 28.4% sequentially to NT$91.92 billion (US$3.06 billion). TSMC’s consolidated revenues for the first eight months of 2017 came to NT$611.3 billion, rising 2.6% on year. Robust shipments for 10nm products particularly Apple’s A11 processors led to TSMC’s sequential revenue growth in August, according to market watchers.”

iPhone 8 va fi prezentat pe data de 12 septembrie de catre compania Apple impreuna cu iPhone 7S, Apple Watch 3 si Apple TV 5, iar tot atunci vom afla si cand va fi lansat efectiv. iPhone 8 va putea fi precomandat din data de 15 septembrie impreuna cu iPhone 7S, insa ramane de vazut cand va decide Apple sa il aduca efectiv in magazine si in mainile clientilor, previziunile de acum fiind destul de sumbre, asa cum este si normal, de altfel.

iPhone 8 Cheltuieli Mari Ciuda Intarzierii

1 COMENTARIU