Prima Pagina telefoane mobile Ecranele OLED pentru Telefoane vor Deveni mai populare decat cele LCD

Ecranele OLED pentru Telefoane vor Deveni mai populare decat cele LCD

Ecranele OLED pentru telefoane mobile vor deveni mult mai populare decat cele LCD, asteptarile analistilor fiind ca anul 2020 sa fie cel in care se va intampla acest lucru. Conform analistilor, productia anuala de ecrane OLED urmeaza sa depaseasca 1.37 miliarde de unitati in 2019, iar in 2020 ar urma sa depaseasca productia de ecrane LCD, compania Apple contribuind substantial la cresterea popularitatii.

Ecranele OLED nu sunt folosite doar in telefoane mobile, televizoarele si alte produse electronice avand deasemenea acest tip de ecrane integrate de catre producatori. Vorbim aici despre ecrane OLED de diverse tipuri, compania Samsung avand cea mai mare productie pentru acest gen de componente, insa alti producatori intentioneaza sa isi dezvolte deasemenea fabrici pentru a le produce.

Ecranele OLED urmeaza sa aduca 23.2 miliarde de dolari pentru producatori in 2017, cu 57% mai mult decat in 2016, insa cresterea va fi si mai mare in cursul anului 2018. Mai exact, in 2018 vorbim despre incasari de 35 de miliarde de dolari pentru producatorii de ecrane OLED, iar pana in 2022 incasarile ar urma sa atinga valoarea de 63 de miliarde de dolari, de aproape 3 ori mai mult decat ceea ce vor incasa producatorii in cursul acestui an de la diversii parteneri.

In momentul de fata piata OLED este dominata de catre compania Samsung, peste doua treimi din productia globala plecand din fabricile coreenilor, dar asta se va schimba. LG, Japan Display si alte companii lucreaza la construirea de fabrici incare sa fie fabricate ecrane OLED, asa ca Apple nu va mai fi prea mult legata de compania Samsung pentru a cumpara ecranele modelelor iPhone.

“Global shipments of OLED smartphone panels are expected to top 1.37 billion units in 2019 and surpass the unit shipments of TFT LCD panels in 2020, DSCC (Display Supply Chain Consultants) has estimated. Overall, OLED revenues are expected to grow 57% on year to US$23.2 billion in 2017, expand another 50% to US$34.9 billion in 2018, and reach as much as US$62.8 billion in 2022, DSCC added.”

OLED popularitate LCD

 • kik_24

  Numai Apple nu înțelege.
  Sa lansezi iPhone 8 cu LSD in 2018, cad ai pretenții ca telefonul este premium……

 • Viorel Predatorul

  Apple a contribuit într-o măsură foarte mică la vânzările de OLED, în niciun caz într-o măsură mare. Mai mult, este impropriu spus că Apple a contribuit la dezvoltarea OLED, pentru că nu a făcut nimic pentru tehnologia asta.

  Să nu uităm că iPhone X este un singur model de iPhone, care ar putea avea vânzări de doar 30 milioane unități în 2018, restul de iPhone-uri vândute fiind modelele inferioare. 30 milioane de ecrane nu înseamnă contribuție mare.

  În altă ordine de idei, nu știm dacă raportul de forțe pe piața producătorilor de OLED va suferi modificări majore. Este îndrăzneț să afirmăm că Samsung își va pierde poziția dominantă, doar pentru că și LG sau alți producători investesc.
  Ar trebui ca Samsung să stea pe loc ceea ce nu se va întâmpla.

  Până atunci, Apple este dependentă de concurentul pe care l-a acuzat de furt de design (știți voi: iconițe, colțuri rotunde, zăvor, etc)

 • Srb Srb

  Logic ca vor deveni mai populare din mom ce Apple a i trat in acest tren

 • Srb Srb

  Cand apple va avea din 2018 deja 2 modele oled incepem sa vorbim de sute de mil de bucati anual,lg intra si ea probabil de la anul si cu g7 si v40 etc mai sunt si acolo cateva zeci,samsung nici nu mai vorbim ei sunt deja cam cu toata gama..

 • V.P

  Exact !! 30 milioane reprezinta o mica parte din cele 70-80 milione de terminale cu ecran Oled vandute trimestrial de Samsung .
  Apple are un singur merit in toata treaba asta ,, americanii au reusit sa lase fara panouri Oled competitia , cometitie dependenta precum Apple de Oled-ul Samsung .

 • Viorel Predatorul

  Cu sau fără cele 30 milioane de ecrane pentru Apple, OLED oricum ar fi ajuns dominant. Deja aproape toți producătorii relevanți fac smartphone-uri cu OLED, Apple fiind singurul producător care oferă un smartphone pe LCD în 2017 😂😂😂😂😂

  PS: cum mai e cu micro LED-ul?

 • Viorel Predatorul

  Când va avea… Va fi… Probabil….

  Începem să vorbim de sute de milioane de bucăți? Tu și cu mai cine?
  Apple nu va reusi niciodată să vândă mai mult de 200 milioane de iPhone-uri anual, dintre care maxim 50-60 milioane pe OLED.
  Piața este saturată, nu prea mai ai unde crește, iar cu o concurență tot mai acerbă… Apple nu poate crește. Se vede în evoluția cotelor de piață, dar tu nu ai capacitatea de a procesa informațiile.

 • Viorel Predatorul

  Păi dacă Samsung produce 70-80 millioane de OLED-uri trimestrial, atunci producția anuală este de 300-320 milioane anual. Dacă volumul ăsta reprezintă 2/3 din producția mondială, înseamnă că anual se produc 450-500 milioane de ecrane OLED.
  Cât reprezintă 30 milioane din 450 milioane? Cam 7%!

  Na, ce să zic… 7% nu reprezintă în niciun caz un procent semnificativ.

 • Srb Srb

  ca sunt “toti producatorii” dar produc in TOTAL pt 50 mil pe an VS Apple ce va vinde 200 mil in 2019 sa zicem…despre ce vorbim?
  PS microLED sper sa ajunga pana in 2020, macar pt mac

 • Srb Srb

  mai mult de 200mil pe an poate ca nu…DAR RESTUl (eliminam samsung) adunati LG+Huawei+Pixel+cine o mai fi cate oled vind?? peste 200mil pe an??
  Deci Apple singura din 2019 vor vinde singuri prin cele 2-3 modele de iphone, mai multe decat restul combinati. Deci tot samsung si Apple impreuna vor fi crema…pana acuma era Strict doar Samsung.
  Dar imi place ca tot tu ai gura mare dupa ce de fiecare data tot ce spun EU se adevereste iar tu ramai cu texte pe internet
  Deci proceseaza ce iti spun, in 2 ani, Apple va vinde peste 150mil bucati pe an,OLED (iphone) si probabil si ipad va urma…
  Te rog anunta-ma cand altcineva inafara de samsung va putea face asta

 • Viorel Predatorul

  Samsung produce 300 milioane pe an, și reprezintă 2/3 din piață. Despre ce 50 milioane scrii tu?
  Apple nu va produce toate iPhone-urile cu OLED până în 2019. Scrii prostii… Chiar dacă ar vrea să vândă iPhone doar cu OLED tot nu ar avea de unde cumpăra OLED.

 • V.P

  Pai eliminam Samsung din treaba asta pentru ca au vanzari anulale de 320 milioane de terminale ,, ce faci cu Huawei care a vandut 100 milioane in prima jumatate a anului 2017 ??
  Ce faci cu Lenovo , Lg , Xiaomi , Zte care impreuna depasesc vanzarile Apple anuale ??
  Sa nu uitam ca si Oppo vin tare din urma cu 50-60 milioane ?

 • Viorel Predatorul

  231 milioane de ce? De idevice vechi, gen: iPhone 5, 5S, 6, etc ?
  Gem magazinele de ipaduri vechi la preț de nimic și nu cumpără nimeni.

  Fii tu sigur că Apple nu va vinde 200 milioane de OLED-uri pentru că nu are de unde să le cumpere.
  Samsung vinde și ea smartphone-uri și nu își va sacrifica producția proprie pentru Apple.

 • Srb Srb

  Nu conteaza, majoritatea sunt modelele noi,sau nu prea ai inteles asta
  Calm samsung ca si tine ati invatat ca prin componente pt apple castiga mai bine decat prin propriile device!uri

 • Srb Srb

  Da? Zi-mi cate oled sunt in acele bucati de lg hiaomi etc…
  Nu uita apple vinde f multe produse noi din anul respectiv
  Daca in 2019 apple anunta 3 oled iphones,150 mil oled va vinde

 • Srb Srb

  Mai citeste in plm odata
  Serios inca 1data citeste am zis ca excludem samsung
  Si 2,apple in 2019 va avea cel putin 3 modele iphone la vanzare,pariu ca va vinde 150mil pe anul acela oled

 • Viorel Predatorul

  Ce pariu pentru 2019? Mai sunt 2 ani până atunci, și te vei ascunde, nu vei mai recunoaște gogoritele astea.

 • Viorel Predatorul

  Nu câștigă nimeni mai bine prin vânzarea de componente, pentru că au o valoare adăugată mică. E ca și cum ai crede că se câștigă mai bine din vânzarea de bușteni în loc de vânzarea de mobilă finită.
  Mă rog… La ce capacitate de “analiză” ai tu…

 • Srb Srb

  samsung, vezi ca ai ramas in urma cu articolele..se vede ca esti mai prostuut asa
  S-a raportat deja ca Samsung castiga din componentele pt iphone X decat din gama lor S8 etc

 • Srb Srb

  shhh, daca punea pariuri pana acuma ramaneai si fara chirie