Ecranele OLED pentru Telefoane vor Deveni mai populare decat cele LCD

Ecranele OLED pentru telefoane mobile vor deveni mult mai populare decat cele LCD, asteptarile analistilor fiind ca anul 2020 sa fie cel in care se va intampla acest lucru. Conform analistilor, productia anuala de ecrane OLED urmeaza sa depaseasca 1.37 miliarde de unitati in 2019, iar in 2020 ar urma sa depaseasca productia de ecrane LCD, compania Apple contribuind substantial la cresterea popularitatii.

Ecranele OLED nu sunt folosite doar in telefoane mobile, televizoarele si alte produse electronice avand deasemenea acest tip de ecrane integrate de catre producatori. Vorbim aici despre ecrane OLED de diverse tipuri, compania Samsung avand cea mai mare productie pentru acest gen de componente, insa alti producatori intentioneaza sa isi dezvolte deasemenea fabrici pentru a le produce.

Ecranele OLED urmeaza sa aduca 23.2 miliarde de dolari pentru producatori in 2017, cu 57% mai mult decat in 2016, insa cresterea va fi si mai mare in cursul anului 2018. Mai exact, in 2018 vorbim despre incasari de 35 de miliarde de dolari pentru producatorii de ecrane OLED, iar pana in 2022 incasarile ar urma sa atinga valoarea de 63 de miliarde de dolari, de aproape 3 ori mai mult decat ceea ce vor incasa producatorii in cursul acestui an de la diversii parteneri.

In momentul de fata piata OLED este dominata de catre compania Samsung, peste doua treimi din productia globala plecand din fabricile coreenilor, dar asta se va schimba. LG, Japan Display si alte companii lucreaza la construirea de fabrici incare sa fie fabricate ecrane OLED, asa ca Apple nu va mai fi prea mult legata de compania Samsung pentru a cumpara ecranele modelelor iPhone.

“Global shipments of OLED smartphone panels are expected to top 1.37 billion units in 2019 and surpass the unit shipments of TFT LCD panels in 2020, DSCC (Display Supply Chain Consultants) has estimated. Overall, OLED revenues are expected to grow 57% on year to US$23.2 billion in 2017, expand another 50% to US$34.9 billion in 2018, and reach as much as US$62.8 billion in 2022, DSCC added.”

OLED popularitate LCD