Huawei Mate 10/Pro – PRET, LANSARE, SPECIFICATII

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro au pretul si specificatiile anuntate de catre compania Huawei, primele imagini oficiale fiind deasemenea disponibile.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro au fost prezentate in mod oficial astazi de catre compania Huawei in cadrul unei conferinte nu prea fastuoase, asa cum era de asteptat. Desi se creadea ca Huawei Mate 10 lite, standard si Pro vor fi anuntate astazi, se pare ca in final numai ultimele doua versiuni au fost pregatite de catre compania chinezeasca si au fost prezentate pentru intreaga lume interesata.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro au fost gandite pentru a concura cu iPhone 8 si iPhone X pe pietele globale, insa e greu de spus in ce masura vor reusi sa faca asta.

Specificatii tehnice

Huawei Mate 10 Pro PRET LANSARE, SPECIFICATII

Huawei Mate 10 are un ecran cu diagonala de 5.9 inch cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, compania Huawei luand decizia de a folosi un ecran LCD pentru acest model. Huawei Mate 10 Pro, pe de alta parte, are un ecran OLED cu diagonala de 6 inch care are rezolutie de 2160 x 1080 pixeli, ecranele avand aspect ratio de 16:9/18:9, iar pentru ambele vorbim despre margini extrem de subtiri pentru ecran, lucru pe care il stiam deja.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro folosesc ambele un chip Kirin 970 special dezvoltat de catre compania Huawei, telefoanele avand intre 4 si 6 GB RAM(Porsche Design), pentru diverse configuratii. Huawei Mate 10 are deasemenea o grosime de 8.2mm pentru carcasa, in timp ce Huawei Mate 10 Pro are 7.9 mm grosime pentru carcasa, telefoanele avand rezistenta la apa si praf cu certificare IP67.

Huawei Mate 10 Pro PRET LANSARE, SPECIFICATII camera

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro vin cu porturi audio de 3.5mm si baterii de 4000 mAh, foarte mari pentru ecranele la fel de mari folosite de catre compania chinezeasca. In ceea ce priveste camerele, Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro au camere duale de 20 si 12 megapixeli, ele avand deschidere f/1.6, la fel de buna precum cea oferita de catre compania LG pentru telefoanele LG V30.

Inteligenta artificiala si transformarea intr-un PC

Huawei Mate 10 Pro PRET LANSARE, SPECIFICATII Kirin 970

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro au un chip dedicat pentru inteligenta artificiala in noul chip Kirin 970, el ocupandu-se de procesarea pe care o facea in mod normal procesorul standard. Aceasta schimbare ii permite companiei Huawei sa implementeze cateva functii extrem de interesante in Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro, iar utilizatorii se vor bucura de ele in viata de zi cu zi.

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro folosesc inteligenta artificiala pentru procesarea pozelor, la fel precum se intampla in cazul noilor modele de telefoane ale companiei Apple. Mai mult decat atat, Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro folosesc inteligenta artificiala si pentru imbunatatirea apelurilor voce, asa ca vorbim despre functii foarte interesante oferite pentru clientii globali.

Huawei Mate 10 Pro PRET LANSARE, SPECIFICATII Smart View

Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro copiaza totusi o functie foarte utila oferita pentru Samsung Galaxy S8 si Samsung Galaxy Note 8, transformarea telefonului intr-un calculator. Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro pot fi conectate la un calculator doar cu un cablu, fara un dock si permit folosirea de accesorii wireless, sau utilizarea ecranului ca si touchpad, insa cand acesta nu e utilizat in acest mod, poate fi folosit in mod independent.

Pretul si lansarea

Huawei Mate 10 va fi vandut la preturi care incep de la 699 de euro, in timp ce Huawei Mate 10 Pro va costa 799 de euro, o versiune Porsche Design urmand a fi vanduta cu 1400 de euro. Data de lansare a Huawei Mate 10 si Huawei Mate 10 Pro nu a fost deocamdata anuntata, dar probabil vom vedea telefoanele disponibile pe piata incepand din cursul lunii noiembrie.