iOS 11.2 Incepe Pregatirile pentru lansarea HomePod

iOS 11.2 va aduce pentru HomePod suport pentru Siri, compania Apple anuntand aceasta lansare in cursul noptii trecute impreuna cu noua versiune beta a iOS.

iOS 11.2 beta 1 a fost lansat aseara de catre compania Apple si actualizarea este de fapt startul pregatirilor pentru lansarea difuzorului inteligent HomePod al companiei Apple. Inainte ca iOS 11.2 beta 1 sa fie lansat, Apple a actualizat firmware-ul sistemului de operare HomePod, care este disponibil neoficial inca din vara, iar acum le cere dezvoltatorilor sa si pregateasca integrare in aplicatii pentru difuzor.

Intr-o notificare trimisa dezvoltatorilor sai, compania Apple spune ca iOS 11.2 beta 1 aduce suport SiriKit pentru HomePod, astfel ca aplicatiile vor putea utiliza Siri pentrua controla difuzorul inteligent. Siri din iPhone sau Apple Watch poate fi folosit pentru a controla HomePod prin intermediul comenzilor vocale, dar numai din aplicatiile care au integrare SiriKit facuta pentru iOS 11.2 sau watchOS 4.2.

Conform celor de la Apple, Siri de pe iPhone va putea fi controlat prin HomePod pentru a trimite mesaje prin WhatsApp, adauga texte in notite si multe altele. Practic, utilizatorii trebuie doar sa fie in preajma boxei inteligente si mesajele pe car ele rostesc pentru HomePod ajung direct la iPhone, care controleaza diverse functii in baza a ceea ce ofera aplicatiile care au integrat suportul pentru SiriKit in ele.

HomePod va fi pus in vanzare la pretul de 350 de dolari in luna decembrie, iar tot atunci putem astepta si lansarea iOS 11.2, pentru ca difuzorul nu poate oferi functionalitatea fara aceasta versiune a iOS.

ios 11.2 lansare HomePod