Apple ar putea Integra Face ID si in HomePod

Apple ar putea integra Face ID in viitoarele modele ale HomePod, compania americana avand planuri destul de mari pentru sistemul de recunoastere faciala al iPhone X.

Face ID urmeaza sa faca trecerea din iPhone X in viitoarele modele ale HomePod, conform unor informatii aparute in cursul acestei zile in legatura cu boxele inteligente ale companiei Apple. Informatia vine de la presedintele companiei Inventec, care produce AirPods si HomePod pentru companai Apple, aceasta fiind si singura companie care are in fabricare aceste doua produse ale companiei Apple in momentul de fata.

Presedintele celor de la Inventec spune ca sistemele de recunoastere faciala vor avea un rol foarte important in viitoarele boxe inteligente lansate in urmatorii ani, iar Apple este cu siguranta in gandul sau. Cum s-ar face aceasta recunoastere faciala nu stie nimeni, mai ales ca pentru produsele de acest gen ar fi destul de ciudata functionalitatea, utilizatorii folosindu-le in general de la distanta.

Apple ar putea Integra Face ID si in HomePod

HomePod nici macar nu a fost lansata de catre compania Apple, boxa inteligenta urmand a fi lansata oficial undeva in cursul lunii viitoare de catre cei din Cupertino. Pentru inceput, HomePod va avea doar un sistem de comenzi vocale integrat folosind Siri, compania Apple permitand folosirea sa de la distanta pentru a asculta muzica, a face cautari pe internet si chiar a controla alte dispozitive inteligente din case.

Daca o viitoare versiune a boxei inteligente HomePod va avea recunoastere faciala vom afla cel mai probabil anul viitor, cand ar trebui sa fie anuntat modelul care il va urma pe acesta. Totusi, daca ar fi sa ma intrebati, as spune ca e putin probabil ca Apple sa implementeze Face ID in HomePod prea curand, in principal pentru ca folosirea recunoasterii faciale intr-un asemenea produs nu prea are logica.

“We see trends that engineers are designing smart speakers that will not only come with voice recognition but also incorporate features such as facial and image recognition.”

HomePod Face ID Apple