CES 2018: Blocks – Primul Smartwatch Modular a fost Lansat

CES 2018 ne aduce Blocks, primul smartwatch modular ale carei functii pot fi adaugate folosind extensii introduse in cureaua ceasului inteligent.

CES 2018 blocks smartwatch modular

CES 2018 ne aduce in sfarsit primul smartwatch modular, Blocks fiind produsul despre care va vorbesc astazi, el fiind prezentat initial in cadrul CES 2015, dar sub forma de prototip care nu a ajuns pe piata. Compania din spatele sau promisese ca va livra primele unitati ale produsului in 2016, dar abia in septembrie 2017 a reusit sa le livreze pentru finantatorii proiectului, iar abia acum il are disponibil la precomanda.

Blocks este un smartwatch modul care permite modificarea unei parti a curelei pentru a adauga functii noi, lucru care nu a mai fost oferit pana in prezent de catre vreun producator de smartwatch-uri. Creatorii Blocks au reusit sa integreze diversi senzori si chiar baterii in bucati ale curelei care sunt interschimbabile si extind functionalitatea smartwatch-ului la nevoie.

Blocks permite adaugarea, prin extensii, a unui senzor care masoara temperatura/umiditatea/presiunea din jurul nostru, a nei baterii externe, a unui GPS, a unui senzor pentru masurarea ritmului cardiac, sau a unei lanterle LED. Fiecare dintre aceste extensii modulare costa 35 de dolari, deci nu vorbim despre un pret mare si tipul lor urmeaza sa fie extins in viitor de catre producator.

CES 2018 blocks smartwatch modular 1

Blocks este vandut la un pret de 260 de euro pentru unitatea centrala, deci acei 35 de dolari se adauga in plus fata de pretul standard al produsului. Blocks aduce la viata o idee excelenta privind smartwatch-urile si cred ca ar trebui sa vedem mai multe produse de acest gen, inclusiv de la producatori precum Apple, sau Samsung, asa cum am vazut si in cazul smartphone-urilor modulare.