Windows 10: Anunt IMPORTANT pentru TOTI Utilizatorii

Windows 10 are din partea Microsoft un anunt extrem de important pentru toti utilizatorii de calculatoare, compania americana facand informatiile publice noaptea trecuta.

Windows 10 Anunt IMPORTANT Utilizatori

Windows 10 este cel mai folosit sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata, iar noaptea trecuta un anunt extrem de important a fost facut pentru toti utilizatorii care il folosesc zilnic. Mai exact, compania Microsoft a lansat o serie noua de patch-uri menite sa protejeze Windows 10 impotriva vulnerabilitatii Spectre, insa acestea NU sunt disponibile automat pentru instalare in sistemul Windows Update, ci trebuie instalate manual.

Windows 10 are disponibile aceste noi patch-uri in aceasta pagina, compania Microsoft oferindu-le pentru procesoarele din generatia Skylake, adica a 6-a generatie de procesoare Intel Core ale companiei Intel. utilizatorii Windows 10 care au asemenea procesoare in calculatoare vor trebui sa descarce de acolo pachetele de instalare, ele urmand a face modificarile necesare pentru ca vulnerabilitatile Spectre sa fie acoperite fara posibilitate de exploatare.

Windows 10 – anunt foarte important pentru toti utilizatorii

Windows 10 a mai avut lansate in trecut patch-uri de catre companiile Intel si Microsoft, insa desigur ca ele au fost retrase pentru ca generau reporniri subite ale calculatoarelor in timpul folosirii, ceva nedorit. Microsoft si Intel au spus ca problemele de acest gen nu ar trebui sa mai fie intalnite de catre utilizatorii Windows 10 care instaleaza aceste patch-uri, insa daca ei au dreptate, sau nu, ramane sa se convinga persoanele care au curajul de a le instala.

“This update is a standalone update available through the Microsoft Update Catalog and targeted for Windows 10 version 1709 (Fall Creators Update) & Windows Server version 1709 (Server Core). This update also includes Intel microcode updates that were already released for these Operating Systems at the time of Release To Manufacturing (RTM). We will offer additional microcode updates from Intel thru this KB Article for these Operating Systems as they become available to Microsoft.”

Windows 10 lucreaza deasemenea cu Intel si alti producatori de calculatoare, inclusiv producatorii de programe antivirus, pentru a se asigura ca aceste patch-uri sunt instalate fara probleme de catre utilizatori. Exista riscul ca unele patch-uri sa fie incompatibile cu anumite calculatoare pe care ruleaza Windows 10, insa americanii incearca sa colaboreze unii cu altii pentru a se asigura ca toata lumea are o experienta foarte buna de utilizare.

Windows 10 este cel mai afectat de catre problemele procesaorelor Intel din cauza numarului mare de persoane care-l folosesc, insa Intel promite ca toate problemele vor fi rezolvate in final.