Huawei si ZTE INTERZISE in Curand la Cumparare

Huawei si ZTE urmeaza sa fie interzise in curand la cumparare, produsele celor doua companii din China generand foarte multe controverse care le scot din magazine.

Huawei ZTE INTERZISE Cumparare

Huawei si ZTE incep sa aiba probleme din ce in ce mai mari in SUA, dupa ce autoritatile de la FCC au votat ieri pentru extinderea unei interdictii care impiedica unele institutii guvernamentale sa cumpere produse de la cele douacompanii. FCC vrea sa interzica achizitia de produse Huawei si ZTE in toate institutiile guvernamentale din SUA, iar asta dupa ce acum cateva luni FBI, CIA si NSA recomandau evitarea produselor Huawei din cauza riscurilor de securitate.

Huawei nu mai are telefoane la vanzare in foarte multe lanturi de magazine de ceva vreme, iar operatorii de telefonie mobila evita sa-i puna produsele in vanzare in propriile lanturi de magazine. Acum nu doar Huawei are probleme, ci si ZTE, care dupa ce a vandut telefoane in Iran si Coreea de Nord, a fost interzisa deasemenea de catre americani, dar aici riscul e mai mare, pentru ca ei vor sa interzica si exportul produselor ZTE din SUA, ceea ce ar putea impiedica fabricarea de telefoane Android.

Huawei si ZTE urmeaza sa fie interzise la cumparare in SUA

Huawei lupta in zadar cu guvernul american pentru ca produsele sale nu mai sunt disponibile in cele mai mari lanturi de magazine si la cei mai mari operatori de telefonie mobila, unele institutii guvernamentale neputandu-i cumpara produsele. Daca noia interdictie se va extinde la toate institutiile guvernamentale din SUA, atunci Huawei va pierde si mai multi bani, insa lovitura cea mai mare va fi pentru imaginea companiei in SUA.

“U.S. regulators moved to extend a crackdown on China equipment makers as security risks, backing a ban on federal subsidies to buy networking gear from manufacturers such as Huawei and ZTE. The Federal Communications Commission voted 5-0 on Tuesday in favor of banning federal funds from being spent with companies determined to be a risk to U.S. national security.”

Huawei este privita de catre FBI, CIA si NSA ca un risc pentru securitatea nationala a SUA, desi n-au fost dezvaluite dovezi care sa confirme clar de ce s-a ajuns la aceasta concluzie, si probabil nici nu le vom vedea prea curand. In ciuda acestui lucru, autoritatile din SUA sunt foarte hotarate sa tina produsele Huawei si ZTE departe de angajatii guvernamentali, insa chiar si de populatia tarii, iar planul pare sa aiba efect deocamdata.