Samsung: Intelegeri ILEGALE ce Afecteaza TOTI Consumatorii

Samsung este acuzata ca a facut intelegeri ilegale care afecteaza tot consumatorii de produse electronice, un nou proces fiind deschis pentru a demonstra asta.

Samsung Intelegeri ILEGALE Afecteaza Consumatorii

Samsung, unul dintre cei mai importanti parteneri ai companiei Apple, este acuzat intr-un nou proces de efectuarea unor intelegeri ilegale cu unele companii asiatice intre anii 2016 si 2017. Vorbim despre un proces colectiv deschis impotriva Samsung, Micron si Hynix, companiile fiind acuzate ca au facut intelegeri ilegale pentru a creste artificial preturile memoriilor DRAM.

Samsung si celelalte 2 companii s-ar fi inteles sa reduca artificial producatia de memorii DRAM pentru ca preturile sa creasca din cauza cererii mari si a ofertei limitate, lucru care s-a cam intamplat. Printre produsele afectate se numara toate cele ale Apple, telefoanele mobile, tabletele, calculatoarele si cam orice alt dispozitiv electronic in care se foloseste memorie RAM impreuna cu un procsor.

Samsung: Intelegeri ILEGALE ce Afecteaza TOTI Consumatorii

Cresterea preturilor memoriilor RAM folosite in dispozitivele electronice a dus in final si la cresterea preturilor produselor vandute in magazine, deci in final consumatorii au fost afectati cel mai mult de intelegerile ilegale. O investigatie ampla a fost facuta de catre compania care a deschis acest proces, iar daca in instanta va reusi sa dovedeasca asta, atunci vorbim despre o miscare incredibil de stupida a Samsung.

“The investigation involves Micron, Samsung and Hynix, and points to a scheme between the manufacturers. According to attorneys, the DRAM manufacturers agreed to limit the supply of DRAM, a critical component of phones and computers – therefore driving up prices for this widely used memory. If true, this resulted in an illegal price-fixing scheme that led to consumers overpaying for electronics.”

Daca in cadrul procesului se va dovedi faptul ca Samsung a incheiat intr-adevar intelegeri ilegale pentru a creste artificial preturile memoriilor DRAM, atunci reclamantii cer plata unor despagubiri de 300 de milioane de dolari. Acesti bani ar urma sa ajunga, cumva, la toti clientii care au cumpara produse electronice din 2016 si pana acum, partea buna fiind ca preturile acestora ar putea scadea in urmatorii ani.