Huawei si ZTE au fost INTERZISE in Magazine

Huawei si ZTE au vanzarile de telefoane interzise astazi intr-o noua miscare de protectie impotriva guvernului chinez si a accesului la datele din ele.

Huawei ZTE INTERZISE Magazine

Huawei si ZTE au fost interzise in magazinele din bazele militare americane, Pentagonul luand aceasta decizie radicala dupa numeroase avertismente ale agentiilor NSA, FBI si CIA privind riscul de securitate pe care-l au telefoanele producatorilor. Cei de la Pentagon sustin ca telefoanele mobile de la Huawei si ZTE pot reprezenta un risc de securitate pe care armata americana nu doreste sa si-l asume, si nu ar fi prudenta folosirea lor de catre militari.

Huawei si ZTE nu au telefoanele interzise in alte magazine americane, inca, desi marile lanturi din SUA au scos produsele din vanzare dupa ce guvernul a inceput sa puna presiune pe eliminarea acestora de la vanzare. Nici Pentagonul nu a luat deocamdata decizia de a interzice folosirea telefoanelor Huawei si ZTE in randul angajatilor armatei SUA, insa mesajul transmis prin interzicerea vanzarii din bazele militare este un mesaj destul de clar privind ceea ce doreste.

Huawei si ZTE au fost INTERZISE in Magazine

Huawei si ZTE sunt suspectate de catre guvernul SUA ca au inclus portite de acces in sistemele de operare Android folosite pentru a ii permite guvernului chinez sa spioneze utilizatorii acestor dispozitive. Cei de la Pentagon se tem ca guvernul chinez poate folosi telefoanele Huawei si ZTE pentru a-i localiza pe militarii americani si a descoperi bazele armatei SUA, case conspirative, si cine stie ce alte locatii secrete pe care guvernul vrea sa le tina ascunse.

“The Pentagon is moving to halt the sale of phones made by Huawei and ZTE in retail outlets on U.S. military bases around the world, citing potential security threats they say the devices could pose. Huawei and ZTE devices may pose an unacceptable risk to the department’s personnel, information and mission. Washington officials have said Beijing could order Chinese manufacturers to hack into products they make to spy or disable communications.”

 

Huawei si ZTE au negat constant faptul ca ii permit guvernului chinez sa-i spioneze pe utilizatorii produselor lor, insa desigur ca pana acum nici guvernul american nu a oferit vreo dovada care sa-i sustina acuzatiile impotriva producatorilor. Partea si mai amuzanta este ca FBI-ul le cere marilor companii din SUA sa faca exact ceea ce a facut guvernul chinez cu Huawei si ZTE, iar atunci nu ar fi normal ca produsele companiilor americane sa fie interzise in alte tari ?