iPhone X a UMILIT Telefoanele Android in Europa

iPhone X a umilit telefoanele Android in vanzarile din Europa, telefonul companiei Apple inregistrand un succes surprinzator de mare pe continent.

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa

iPhone X a umilit telefoanele Android in vanzarile din Europa, telefonul companiei Apple inregistrand performante la fel de bune precum cele globale, iar asta desi vanzarile americanilor au scazut pe continentul European. iPhone X este prezentat de catre cei de la Canalys ca fiind smartphone-ul cu cele mai bune vanzari de pe continentul european, diferenta fata de telefoanele Android fiind una confortabila, conform analistilor.

iPhone X a inregistrat vanzari foarte bune in conditiile in care intreaga piata a scazut cu 6.3% in vanzari fata de T1 2017, iar in cazul Vestului Europei vorbim despre o scadere de 13.9% a vanzarilor de smartphone-uri. Practic, iPhone X a fost foarte cautat de catre europeni in ciuda faptului ca vanzarile de telefoane sunt mai mici decat cele inregistrate fata de primele trei luni ale anului anterior, semn ca oamenii au fost foarte interesati de produsul Apple.

iPhone X a UMILIT Telefoanele Android in Europa

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa 1

iPhone X a reprezentat 25% din cele 10 milioane de iPhone-uri vandute in Europa de catre compania Apple, deci vorbim despre 2.5 milioane de unitati vandute in primele trei luni, cam o zecime din ce a vandut Apple la nivel global, in T4 2017. Fata de vanzarile iPhone X la nivel global in T1 2018, cele din Europa reprezinta cam 18%, deci o proportie foarte mica, iar asta ne spune ca pe continentele asiatic si american s-au inregistrat majoritatea vanzarilor.

“Smartphone fatigue hit Europe in Q1 2018, as shipments fell 6.3% year on year, the biggest ever drop in a single quarter. Western Europe bore the brunt, down 13.9% with 30.1 million units shipped […] Apple outperformed the market and shipped over 10 million units, but this still represented a 5.4% decline. As a percentage of models shipped, the iPhone X declined slightly from Q4, to around 25%, but it remained comfortably the best-shipping smartphone in the region.”

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa 2

iPhone X nu a ajutat Samsung sa intreaca Samsung in vanzarile de smartphone-uri in Europa, coreenii inregistrand 15 milioane de unitati vandute, cu 15% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Nici macar Samsung Galaxy S9 nu a reusit sa ajute Samsung sa isi mentina vanzarile la acelasi nivel ca anul trecut, atunci cand Samsung Galaxy S8 nu fusese inca lansat, deci oamenii incep sa evite telefoanele Samsung si in Europa, poate mai mult decat iPhone X.