iPhone X a UMILIT Telefoanele Android in Europa

iPhone X a umilit telefoanele Android in vanzarile din Europa, telefonul companiei Apple inregistrand un succes surprinzator de mare pe continent.

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa

iPhone X a umilit telefoanele Android in vanzarile din Europa, telefonul companiei Apple inregistrand performante la fel de bune precum cele globale, iar asta desi vanzarile americanilor au scazut pe continentul European. iPhone X este prezentat de catre cei de la Canalys ca fiind smartphone-ul cu cele mai bune vanzari de pe continentul european, diferenta fata de telefoanele Android fiind una confortabila, conform analistilor.

iPhone X a inregistrat vanzari foarte bune in conditiile in care intreaga piata a scazut cu 6.3% in vanzari fata de T1 2017, iar in cazul Vestului Europei vorbim despre o scadere de 13.9% a vanzarilor de smartphone-uri. Practic, iPhone X a fost foarte cautat de catre europeni in ciuda faptului ca vanzarile de telefoane sunt mai mici decat cele inregistrate fata de primele trei luni ale anului anterior, semn ca oamenii au fost foarte interesati de produsul Apple.

iPhone X a UMILIT Telefoanele Android in Europa

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa 1

iPhone X a reprezentat 25% din cele 10 milioane de iPhone-uri vandute in Europa de catre compania Apple, deci vorbim despre 2.5 milioane de unitati vandute in primele trei luni, cam o zecime din ce a vandut Apple la nivel global, in T4 2017. Fata de vanzarile iPhone X la nivel global in T1 2018, cele din Europa reprezinta cam 18%, deci o proportie foarte mica, iar asta ne spune ca pe continentele asiatic si american s-au inregistrat majoritatea vanzarilor.

“Smartphone fatigue hit Europe in Q1 2018, as shipments fell 6.3% year on year, the biggest ever drop in a single quarter. Western Europe bore the brunt, down 13.9% with 30.1 million units shipped […] Apple outperformed the market and shipped over 10 million units, but this still represented a 5.4% decline. As a percentage of models shipped, the iPhone X declined slightly from Q4, to around 25%, but it remained comfortably the best-shipping smartphone in the region.”

iPhone X UMILIT Telefoanele Android Europa 2

iPhone X nu a ajutat Samsung sa intreaca Samsung in vanzarile de smartphone-uri in Europa, coreenii inregistrand 15 milioane de unitati vandute, cu 15% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut. Nici macar Samsung Galaxy S9 nu a reusit sa ajute Samsung sa isi mentina vanzarile la acelasi nivel ca anul trecut, atunci cand Samsung Galaxy S8 nu fusese inca lansat, deci oamenii incep sa evite telefoanele Samsung si in Europa, poate mai mult decat iPhone X.

19 COMENTARII

  1. Până mai acum,dar (în/după opinia mea)…Xiaomi Mi Mix 2s câstigă Europa într-un timp foarte scurt netezind calea pentru Mi 7 ! O zi bună ! Mulțumesc.

  2. Nu inteleg care e succesul iPhone X in Europa . 2,5 milioane in 3 luni e o rusine pt Apple si spune exact de ce productia a fost redusa si apoi va fi oprita. Pot sa pun pariu ca vanzarile de S9 in trimestrul 2 in Europa vor fi mai mari de 2,5 milioane.
    iPhone X e probabil cel mai mare fail al Apple.

  3. Încă e ok pt Apple și Samsung, chiar dacă vânzările sunt în scădere per total. Dar mă uit cum an de an Huawei crește constant cu procente de 2 cifre, și nu mai e mult până departe. Dacă Europa nu face ceva să îi saboteze ca în SUA, atunci se schimbă acel clasament în câțiva ani.

  4. Asa este , am mai spus asta samsung joaca in liga android, in curand sammy va fi istorie … Sau vor vinde pe 30€, sa roada si ei o coaja de cartof ….
    ??

  5. Ha, ha, ha – aveti orbul gainilor mai oi ale Apple ?
    Sau ati citit doar titlul ? Vanzarile Apple sunt in scadere
    iPhone X a vandut doar 2,5 milioane de unitati pe un continent intreg, timp de trei luni.
    Samsung are 33% din piata in Europa. Apple va fi in curand depasita de Huawei si Xiaomi.
    Asta inseamana faliment !
    Numai pe site-ul asta , scaderea e un success.

  6. Nașpa să dai viața unui lucru, un telefon o umilit un telefon, si un ar trebui sa intreaca un peformante alt om? Can can

  7. Nu mi se pare deloc o performanță să vinzi 2,5 milioane de smartphone-uri în 3 luni pe piața cu cea mai mare putere economică din lume; ba chiar e un eșec! Asta ar însemna mai puțin de 10 milioane într-un an…

    În plus, nu știm ce procent a avut iPhone X in total vânzări pentru că Apple nu spune niciodată cât vinde dintr-un anumit model.
    Una peste alta iPhone X pare un eșec pentru compania asta ..

  8. dar de ce este inestetic? este decupajul pus intr-o parte si nu perfect central? doamne fereste. Poate la Lg v10 sa spui ca este inestetic…

  9. Apple eate din alta galaxie .
    Comparati samsung cu alte aberatii cu androide. Cota de piata in scadere nu va fi la samsugi .
    ??

  10. 700€ x 10 mil
    vs.
    200€ x 15 mil
    Adică venituri de 2,ceva ori mai mari cu o marjă de profit superioară.

    Mda, curat faliment…

  11. Hai să păstrăm discuția într-un cadru civilizat, pentru că altfel îți vorbesc pagini întregi despre morții și răniții mă-tii; de acord?
    Acum, că am stabilit acest lucru, hai să ne întoarcem la subiect.

    Câteva lucruri simple:
    – piața scade cu 6%, Apple scade cu 5%, deci i-a crescut cota de piață;
    – 2.5 mil reprezintă 15% din totalul vânzărilor la nivel global; populația Europei reprezintă 10% din populația lumii, deci în Europa au fost cumpărate cu 50% mai multe telefoane decât dacă ar fi fost respectată proporția calculată pe volumul de vânzări înregistrate de același iPhone X la nivel global.
    – pun și această informație (deși o persoană informată a tras deja concluzia aceasta din mesajul meu anterior): prețul mediu/telefon vândut de Apple a crescut de anul trecut cu peste 10% (~14%) ceea ce face ca scăderea în vânzări (ca număr de bucăți) cu 5% să se reflecte într-o creștere de venituri de doar ~9%.

    Dacă-mi permiți o sugestie: îmbătrânești mai frumos, dacă ai doar grija vieții tale.
    Succes!