Android P Invata de la iPhone X noi Gesturi de Control

Android P invata de la iPhone X noi gesturi pentru controlarea interfetei de utilizatori si a aplicatiilor instalate in telefoanele utilizatorilor globali.

39

Android P iPhone X Gesturi Control

Android P a fost demonstrat aseara de catre compania Google si a fost lansat in versiune beta de catre compania americana, iar printre noutatile prezentate si numara si cateva gesturi de control care au fost preluate de la iPhone X. Stiam deja de ceva vreme ca Google vrea sa integreze in Android P unele gesturi de control care au fost integrate in iPhone X anul trecut, iar acum avem confirmarea oficiala a acestei noutati pentru telefoane.

Android P are implementat un gest identic cu cel al iPhone X pentru a accesa task switcher-ul cu aplicatiile deschise in fundal, compania Google modificand inclusiv interfata pentru acest sistem, ea semana cu cea a iOS 11. Cei de la Google ofera in Android P deasemenea posibilitatea de a face un swipe de jos in sus pentru a iesi din acest meniu, totul fiind gandit intr-un mod foarte similar cu cel al iPhone X, functionalitatea incepand sa fie unificata pentru ambele platforme.

Android P Invata de la iPhone X noi Gesturi de Control

Android P iPhone X Gesturi Control

Android P elimina complet butonul Home din interfata sistemului de operare, iar in schimb afiseaza un mic buton alb, care ar trebui sa sugereze ca acolo trebuie facut un gest, cam asa cum a facut si Apple cu iPhone X. Avand in vedere ca Google a dat de ceva vreme de inteles ca Android P va avea acest nou sistem de control cu gesturi, probabil ca putina lume este uimita de schimbarea importanta pe care compania americana o face, chiar daca ea este similara cu ce exista in iPhone X.

“Changing how you navigate your phone is a big deal, but small changes can make a big difference too. Android P also brings a redesigned Quick Settings, a better way to take and edit screenshots (say goodbye to the vulcan grip that was required before), simplified volume controls, an easier way to manage notifications and more.”

Android P este oferit in versiune beta de catre compania Google pentru dezvoltatorii de aplicatii din lumea intreaga, astfel ca vom afla cu siguranta si alte functii secrete pe care americanii le au in dezvoltare in acest moment. Android P se anunta a fi un nou update major pentru telefoanele care folosesc acest sistem de operare, asa ca vom vedea cu siguranta si alte imbunatatiri pana in toamna, asa cum se intampla de obicei cu actualizarile atat de importante.