Android P Invata de la iPhone X noi Gesturi de Control

Android P invata de la iPhone X noi gesturi pentru controlarea interfetei de utilizatori si a aplicatiilor instalate in telefoanele utilizatorilor globali.

Android P iPhone X Gesturi Control

Android P a fost demonstrat aseara de catre compania Google si a fost lansat in versiune beta de catre compania americana, iar printre noutatile prezentate si numara si cateva gesturi de control care au fost preluate de la iPhone X. Stiam deja de ceva vreme ca Google vrea sa integreze in Android P unele gesturi de control care au fost integrate in iPhone X anul trecut, iar acum avem confirmarea oficiala a acestei noutati pentru telefoane.

Android P are implementat un gest identic cu cel al iPhone X pentru a accesa task switcher-ul cu aplicatiile deschise in fundal, compania Google modificand inclusiv interfata pentru acest sistem, ea semana cu cea a iOS 11. Cei de la Google ofera in Android P deasemenea posibilitatea de a face un swipe de jos in sus pentru a iesi din acest meniu, totul fiind gandit intr-un mod foarte similar cu cel al iPhone X, functionalitatea incepand sa fie unificata pentru ambele platforme.

Android P Invata de la iPhone X noi Gesturi de Control

Android P iPhone X Gesturi Control

Android P elimina complet butonul Home din interfata sistemului de operare, iar in schimb afiseaza un mic buton alb, care ar trebui sa sugereze ca acolo trebuie facut un gest, cam asa cum a facut si Apple cu iPhone X. Avand in vedere ca Google a dat de ceva vreme de inteles ca Android P va avea acest nou sistem de control cu gesturi, probabil ca putina lume este uimita de schimbarea importanta pe care compania americana o face, chiar daca ea este similara cu ce exista in iPhone X.

“Changing how you navigate your phone is a big deal, but small changes can make a big difference too. Android P also brings a redesigned Quick Settings, a better way to take and edit screenshots (say goodbye to the vulcan grip that was required before), simplified volume controls, an easier way to manage notifications and more.”

Android P este oferit in versiune beta de catre compania Google pentru dezvoltatorii de aplicatii din lumea intreaga, astfel ca vom afla cu siguranta si alte functii secrete pe care americanii le au in dezvoltare in acest moment. Android P se anunta a fi un nou update major pentru telefoanele care folosesc acest sistem de operare, asa ca vom vedea cu siguranta si alte imbunatatiri pana in toamna, asa cum se intampla de obicei cu actualizarile atat de importante.

39 COMENTARII

  1. as vrea sa te vad fata in fata cu un user android cum il faci sarac …. meriti un glont in cap, sincer. cei ca tine trebuie rariti ca sa evitam inmultirea si in acelasi timp distrugerea planetei.

  2. Poti sa-i adaugi la lista si pe ioan, pe vulcanescu si cativa altii. Pe Srb poti sa-l lasi deoparte ca are Alzheimer , adica dementa.

  3. Ai văzut vreodată un pistol declanșându-se de aproape? Ai văzut vreodată un om împușcat?
    Vorbești despre lucruri foarte dure și violente, pe care dacă le-ai trăi, te-ar dărâma psihic.
    Mă uimește câtă violență gratuită, nejustificată, au unii în cap și în limbaj! Ură din motive puerile.

    Ce fel de om ești tu, dacă un vorbele de pe internet, ale unui individ oarecare, pot scoate din tine atâta ură și violență?

  4. Așa e: Apple face chestii intuitive, și e bine pentru toți ca Apple să copieze și să le ofere săracilor care cumpără iPhone, așa ca tine.

  5. SRB are o istorie in spate nu e numai de la acest comentariu. oamenii care fac doar sa instige la un moment dat vor avea de suferit. ei aleg asta nu eu sau altii. nu e ura e doar ce ar putea pati unul ca el cand se comporta asa in viata reala. niciodata nu stii peste cine dai ….

  6. singurul lui scop aici e sa instige si sunt sigur ca intr o zi si o va lua rau de tot. daca nu ai nimic de spus mai bine taci dar nu jigni.

  7. faptul ca mi doresc binele planetei nu e nici ura si nici violenta. e un beneficiu de care vei profita inclusiv tu ????

  8. te rog sa te duci pe strada si sa iei oamenii la rand facandu i saraci, kkati, maimutoi etc. ce zici, se gaseste macar unul care sa ti rupa capu’? eu zic ca da. ti o meriti? eu zic ca da.

  9. Ba pot foarte bine, dar aici ți-am arătat cât de proastă este topica în frază atunci când tu te exprimi.

  10. O mica rectificare aici. Nu a inventat gesturile astea Apple, existau in Blackberry OS 10 inca din 2013. Pacat ca e aprope mort OS-ul asta.

  11. Foarte frumos și interesant,însă sa vedem pe câte device-uri va fi instalat. Degeaba e intuitiv(cu copiat,fără copiat) dacă peste un an de zile de la aparitia lui va fi instalat pe 0.0001 sau maxim 2-3% de device-uri cu android. Primul va fi Pixel evident și Samsung ultimul peste vreun an de zile.

  12. Blackberry Z10, care a fost primul telefon scos de ei cu OS 10 nu avea nici un fel de buton. Cauta pe net sunt destule videouri despre cum se controla telefonul prin gesturi.
    Acum cred ca mai fac doar software, telefoane cu numele Blackberry se mai fabrica dar le face sub licenta TCL, si au Android, din pacate.

  13. Gesturile de la iphone x sunt copiate in totalitate de la bb10. Dar idiotul de srb ce sa stie…. El nu a avut decat iphone