iOS 12 aduce o Schimbare Importanta pentru iPhone

iOS 12 are anuntata o schimbare foarte importanta pentru telefoanele iPhone, o cerinta foarte veche a utilizatorilor din lumea intreaga urmand a fi transformata in realitate.

iOS 12 Schimbare Importanta iPhone

iOS 12 are dezvaluita astazi o noua schimbare importanta pentru telefoanele iPhone, compania Apple urmand a le oferi clientilor ceva ce asteptau de multa vreme. Mai exact incepand cu iOS 12 compania Apple va extinde functionalitatea chip-ului NFC din iPhone prin oferirea unor noi API-uri cu mai multe functii disponibile pentru dezvoltatorii de aplicatii.

iOS 12 va permite folosirea iPhone nu doar pentru plati mobile prin Apple Pay, ci si pentru inlocuirea cardurilor NFC pentru transport, acces in cladiri, si multe altele. iOS 11 a adus posibilitatea ca iPhone-urile sa fie transformate in scannere pentru chip-uri NFC RFID, insa functionalitatea limitata oferita atunci va fi extinsa substantial incepand cu iOS 12.

iOS 12 aduce o Schimbare Importanta pentru iPhone

Angajatii Apple pot folosi deja NFC-ul din iPhone pentru a obtine acces in noul campus din Cupertino in loc sa isi scaneze badge-urile, asa ca functionalitatea din iOS 12 este in plin proces de testare. Apple testeaza aceasta noua functionalitate a iOS 12 in prealabil cu angajatii sai inainte de a oferi pentru dezvoltatori, insa e clar ca o schimbare mare urmeaza sa fie oferita.

“Apple is making a significant change to a wireless chip in the iPhone that will allow users to more securely unlock doors enabled with the same technology, a person familiar with the matter said. The change to the near-field communication, or NFC, chip, which is expected to be announced next month, could pave the way for people to use iPhones for other security-sensitive interactions, from paying transit fares and opening car doors to verifying their identity in other ways.”

iOS 12 ar putea aduce si posibilitatea de a folosi chip-ul NFC pentru plati mobile in diverse aplicatii bancare, ceva ce foarte multa lume ar dori sa poata face, insa deocamdata aceasta schimbare nu e confirmata. Cei de la Apple au efuzat sa ofere acest suport pana in acest moment, asa ca ramane de vazut daca iOS 12 il va aduce, sau daca va trebui sa mai asteptam pentru el.