Gorilla Glass 6 face GALAXY S10 si iPhone 11 mai REZISTENTE

Gorilla Glass 6 a fost lansat noaptea trecuta de catre compania Corning, si va face Samsung GALAXY S10, iPhone 11, Huawei Mate 20 Pro si alte telefoane mai rezistente.

Gorilla Glass 6 Galaxy S10 iPhone 11 REZISTENTE 351378

Gorilla Glass 6 a fost anuntata in mod oficial in cursul noptii trecute de catre compania Corning, americanii pregatind un nou material foarte rezistent pentru a proteja ecranele telefoanelor mobile din lumea intreaga. Corning furnizeaza panouri frontale de protectie pentru ecranele unei varietati de producatori, de la Apple pana la Samsung, Huawei, Sony, Vivo, OnePlus, etc, iar Gorilla Glass 6 si-ar putea face loc in Samsung GALAXY S10 si iPhone 11.

Gorilla Glass 6 este cel mai rezistent material de protectie pentru ecranele smartphone-urilor, asa cum s-a intamplat cu fiecare versiune lansata pana in prezent de catre cei de la Corning, insa ramane de vazut daca promisiunile sunt reale. Gorilla Glass 6 ar trebui sa ofere protectie pentru ecranele telefoanelor chiar si daca sunt scapate de pana la 15 ori pe o suprafata dura de la o inaltime de maxim un metru, oferind protectie de 2 ori mai buna decat Gorilla Glass 5.

Gorilla Glass 6 face GALAXY S10 si iPhone 11 mai REZISTENTE

Gorilla Glass 6 intra intr-o lume a telefoanelor cu ecrane care acopera tot panoul frontal, cei de la Corning gandind aceasta solutie de protectie special pentru noile modele de smartphone-uri care uimesc lumea intreaga. Corning spune ca un om obisnuit scapa din mana telefonul pe suprafete diverse de cam 7 ori pe an, asa ca in Gorilla Glass 6 se pune accent pe rezistenta la impact multiplu, insa ramane de vazut daca in testele reale materialul va rezista la fel de bine ca in testele de laborator.

“Gorilla Glass 6 is an entirely new glass composition that can be chemically strengthened to give it significantly higher levels of compression than is possible with Gorilla Glass 5. This enables Gorilla Glass 6 to be more resistant to damage. Moreover, with breaks during drops being a probabilistic event, the added compression helps increase, on average, the likelihood of survival through multiple drop events.”

Gorilla Glass 6 abia a fost anuntata, iar unii spun ca ar putea ajunge in Samsung GALAXY Note 9, insa sansele ca acest lucru sa se intample sunt infime, iPhone 11 si Samsung GALAXY S10 avand sanse mai mari de a fi protejate cu ea. Compania Apple, spre deosebire de Samsung, Huawei, etc, nu confirma ca foloseste solutii de la Corning pentru a proteja ecranele iPhone, insa a si investit in compania americana, si va folosi cu siguranta Gorilla Glass 6 in telefoanele sale.

1 COMENTARIU